Psiha

Psiha

Počinje Tjedan psihologije u Centru Proventus!

Želite ostvariti kvalitetniji odnos s partnerom, roditeljima, djecom, kolegama i prijateljima? Ako je vaš odgovor pozitivan, pravo je vrijeme da se pridružite besplatnim radionicama Centra Proventus i počnete raditi na sebi! Sve o nadolazećem četvrtom Tjednu psihologije smo saznali od Jelene Vrsaljko i Tatjane Gjurković – osnivačica i voditeljica Centra Proventus.

undefined   Jelena Vrsaljko, certificirani
trener komunikacijskih vještina

Kako se i zašto rodila ideja o organiziranju Tjedna psihologije?

Jelena: Centar Proventus osmišljen je da pomaže djeci, mladima i odraslima da ostvare svoje potencijale, žive ispunjene živote, budu slobodni u odlučivanju te ostvaruju kvalitetne odnose u svim segmentima života.

Razmišljale smo kako ljudima približiti ideju da isključivo rad na sebi pomaže u ostvarivanju kvalitetnih odnosa između partnera, roditelja i djece, kolega, prijatelja…

Imale smo ideju otvorenih vrata pa smo razmišljale kada ćemo ih otvoriti. Tjedan psihologije činilo nam se kao idealno rješenje.

Tri manifestacije su već iza Vas – kakvi su dojmovi, što Vas tjera naprijed?

Jelena: Naši dojmovi i dojmovi polaznika nas tjeraju naprijed. Naime, ukoliko samo jednom čovjeku pomognemo da se riješi ograničavajućih uvjerenja i ostvari svoje ciljeve, učinile smo puno. S obzirom na povratne informacije činimo puno više.

Naša je misija pomoći ljudima da postignu autonomiju. Autonomija u kontekstu transakcijske analize znači zdravlje, oslobođenje od prisila i sposobnost da se ostvare dugoročni ciljevi i zadovoljstvo u životu.

k            Tatjana Gjurković,
      certificirani terapeut igrom

Što pripremate za nadolazeći 4. tjedan psihologije u Centru Proventus?

Tatjana: U 4. tjednu psihologije pripremamo 4 besplatne radionice. Dvije su iz serije programa za roditelje “U ritmu djeteta“, jedna je vezana za partnerske odnose. Radionica “Na ispit bez stresa“ je iz programa “S faksa u život“ kojom se nudi studentima mogućnost da bitno smanje stres pred ispit ili ga uspješno uklone u potpunosti. Posljednja radionica “Prezentacijske vještine“ se plaća, ali uz poseban popust za sve sudionike budući da je prigodna u tjednu psihologije.

Na radionici “U ritmu djeteta – temperament” govorit ćemo o dinamici odnosa između roditelja i djeteta s aspekta temperamenta. Kroz vježbe prepoznat ćete karakteristike svojeg temperamenta i temperamenta vašeg djeteta, vidjet ćete koliko su usklađeni. Razgovarat ćemo o poteškoćama koje mogu nastati zbog neusklađenosti temperamenta, te kako ih uspješno ukloniti.

Radionica “Koji k.. se uopće svađamo” namijenjena je za sve ljude koje zanima zbog čega se svađamo, te zbog čega s nekim ljudima ulazimo češće u konflikte, a s drugima rijetko ili nikada. Putem vježbica u ugodnoj atmosferi, približit ćemo vam na koje sve načine komuniciramo jedni s drugima, što se u podlozi toga nalazi, te kako izbjeći svađu.

Druga radionica iz serije “U ritmu djeteta – emocije” govorit će o tome da li se razlikuju emocije djeteta od emocija odraslih, te ako da, u čemu je razlika. U ugodnoj atmosferi razgovarat ćemo zbog čega neka djeca češće plaču, dok se druga ljute, te na koji način odrasli utječu na dječje emocije.

kKao što sam naziv radionice “S faksa u život – na ispit bez stresa” govori, fokusirat ćemo se na stres koji se doživljava prilikom ispitne situacije. Stres je neizbježan dio života svakog čovjeka no da to ne znači da ga ne možemo kontrolirati i spriječiti njegove negativne posljedice. Na ovoj radionici možete naučiti tehnike i vještine s kojima ćete stres staviti pod kontrolu.

Na radionici “Prezentacijske vještine” steći će se znanja kako planirati prezentaciju, kako prevladati strah i tremu pred javni nastup, kako razviti samopouzdanje i sigurnost u nastupu. Osvijestiti će se upotreba tijela te ćete imati priliku naučiti kako koristiti tijelo na pravilan način. Naučit ćete tehnike pripreme govora ili prezentacije, te ćete razviti učinkovite reakcije na primjedbe, pitanja i napade.

Kome su namijenjene radionice?

Tatjana: Radionicama smo pokušale pokriti široku dobnu populaciju, tako da su radionice “U ritmu djeteta“ primarno namijenjene za roditelje, ali i sve druge koji su uključeni u odgoj djece. Radionica “Koji k… se uopće svađamo?“ namijenjena je za partnere ili ljude koji imaju potrebu naučiti više o svojim odnosima s drugima. Radionica “Na ispit bez stresa“ namijenjena je studentima, dok je radionica “Prezentacijske vještine“ namijenjena svim predavačima, profesorima, trenerima, studentima, managerima u marketingu i prodaji, prodajnim zastupnicima kao i svim drugima zainteresiranim za to područje.

Jesu li radionice već popunjene? Kome se zainteresirani čitatelji mogu javiti?

Jelena: Na našu veliku radost, popunjene su, ali ćemo ih zbog velikog interesa kontinuirano ponavljati, o čemu ćemo obavještavati na našoj web stranici: www.centarproventus.hr

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo