Psiha

Psiha

Postoje 4 oblika stražnjice i svaki je aposlutno neodoljiv – znate li kakvog je oblika vaša?

Foto: Shutterstock

Stražnjica je dio koji vaše tijelo čini jedinstvenim i predivnim.

No, baš kao što je to kod grudi, ne postoje ni potpuno jednake dvije stražnjice. 

Također, ne postoji tipičan oblik stražnjice iako su ih plastični kirurzi kategorizirali u nekoliko različitih kategorija, piše Healthline.

Glavni oblici stražnjice su četvrtasti, okrugli, srcoliki i obrnuti V oblik, objašnjava dr. Olga Bachilo, plastična kirurginja iz Houstona u Texasu.

No, baš kao i kod kategorizacije oblika tijela, ni određiovanje tipa stražnjice nije egzaktna znanost. Ove kategorije su određene općim omjerom vašeg struka, bokova i bedara. I ako znate svoj oblik stražnjice, onda vam ta informacija može pomoći pri kupnji traperica i donjeg rublja. 

Kako je veličina stražnjice povezana sa seksom?

Tipovi stražnjica prema plastičnim kirurzima

1. Četvrtasti oblik

Ako je od kuka do vašeg vanjskog bedra praktički ravna linija, vrlo vjerojatno se radi o četvrtastom obliku stražnjice odnosno obliku slova H. Neki ljudi s ovim oblikom imaju istaknute, visoke kosti kukova ili sloj masti na bokovima. Izbjegavajte visoko donje rublje, birajte kratke hlačice, bikini gaćice ili tange. 

Hlače s visokim strukom mogle bi ovom tipu bolje pristajati. 

2. Stražnjica u obliku slova V

Ovaj oblik stražnjice ima više punoće pri vrhu, blizu struka i manje volumena u donjem dijelu. 

Birajte klasične gaćice ili kratke hlačice koje više pokrivaju stražnjicu i ugodnije su. Od traperica, šansu dajte rastezljivim hlačama koje vam neće spljoštiti stražnjicu.

3. Srcoliki oblik

Ako imate uski struk i masnoću raspoređenu u donjem dijelu stražnjice ili bedara, vjerojatno imate stražnjicu u obliku srca. S leđa, oblik vaših bokova i stražnjice izgleda kao oblik obrnutog srca. Ovaj oblik stražnjice uobičajen je ako imate tijelo u obliku kruške.

Birajte gaćice visokog struka, tange ili bikini gaćice. Potražite rastezljive traperice kako biste smanjili prazninu oko struka. 

4. Okrugla stražnjica

Ovaj oblik stražnjice rezultat je punih bokova i raspodjele masnoće po cijeloj stražnjici, uključujući i gornje dijelove. To stvara zakrivljenu i zaobljenu stražnjicu. Kad birate donje rublje, tražite ono s dodatnom tkaninom straga kako biste dobili potpunu pokrivenost. Traperice visokog struka odlično pristaju osobama s okruglom stražnjicom.

Može li se oblik mijenjati s vremenom?

Kako starimo i prolazimo kroz razne hormonalne promjene tako se mijenja i oblik naše stražnjice. Primjerice, raspodjela masti, pa i sam oblik stražnjice mijenja se u pubertetu, a tada se i počinju oblikovati obline. 

Oblik stražnjice mijenja se i u trudnoći te za vrijeme dojenja, a sa starenjem se gubi i na čvrstoći stražnjice što ponovo utječe na njen oblik. 

Što ako želite promijeniti oblik stražnjice?

Na oblik stražnjice mogu utjecati vježbanje, prehrana, i, naravno, plastična kirurgija. 

No što god mislili o svojoj stražnjici, ne zaboravite; kakvog god oblika da je , ona vas čini jedinstvenim i posebnim. 

Znate li odabrati najbolji badić prema obliku tijela?

M. P.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo