Psiha

Psiha

Snovi o varanju partnera mogu otkrivati četiri stvari o vašoj vezi

Ako ništa drugo, san da vas partner vara ili vi njega, može donijeti puno stresa.

Ako ništa drugo, san da vas partner vara ili vi njega, može donijeti puno stresa. Takvi snovi ne moraju značiti da vas partner vara, ali može otkriti neke probleme u vezi. Da su ovakvi snovi česti potvrđuje i stručnjak za snove David Helfland. A evo što takvi snovi mogu otkrivati. 

1. U vezi nedostaje povjerenja

Stručnjak za odnose Callisto Adams kaže da često takvi snovi mogu značiti da ne vjerujete partneru. Neki stručnjaci smatraju kako takvi snovi mogu značiti kako se pokušavate nositi sa stresom. Dobro je razmisliti zašto imate takve probleme i o njima porazgovarate s parternom. 

2. Osjećate krivnju 

“Krivnja ili sram se mogu manifestirati u snovima”, navodi Adams. Kaže kako snovi mogu indicirati vaš način priznanja partneru, a može se ustvari raditi o bilo čemu, od toga da vam se ne sviđaju njegovi prijatelji to toga da ste mu slomili omiljenu ploču. Ili samo želite otkriti prevaru u prošloj vezi. Dobro je spomenuti kako skrivane emocije mogu našteti zdravlju pa je možda bolje od istine ne bježati. 

Vaš libido i libido partnera se nikako ne slažu? Evo nekoliko trikova kako se seksualno uskladiti

3. Veza vas ne ispunjava 

Adams navodi kako varanje u snu se često javlja u vezama koje više ne zadovoljavaju. “Na osnovu onoga što znam o parovima,  takvi se snovi javljaju u periodu kada niste zadovoljni vezom”. Prirodno je da se osjećaju u odnosu mijenjaju. Dodaje kako je normalno da se podsvijest ponekad igra s nama, a može nam otkriti i vaše želje u životu.

Zavirite u sebe i razmislite što vas muči: 

  • Provodite li vi i vaš partner dovoljno kvalitetnog zajedničkog vremena? 
  • Poklanja li vam partner manje pažnje nego prije?
  • Izlazite li i dalje zajedno? 

Ako mislite da su snovi posljedica nezadovoljstva vezom, razgovarajte s partnerom o tome kako biste bolje razumjeli što želite od vaše veze. Istraživanja pokazuju kako kvalitetno provedeno vrijeme s partnerom može poboljšati vaš odnos. 

Žene potvrdile: Muževi nam izazivaju više stresa od djece! A kako je kod vas?

4. Strah od napuštanja 

San koji uključuje varanje partnera može biti povezan s osjećajem straha od napuštanja. Često se događa da jedan partner njeguje sumnje i vjeruje da će ga partner napustiti, posebno ako ste nekada u životu bili zanemarivani od strane partnera. Ukratko, takvi snovi mogu biti znak neke prošle traume koja se ponovno odvija u vašem snu. S druge strane to može značiti da je veza došla do prekretnice kada je sasvim normalno da se osjećamo zabrinuti u vezi ili da se bojimo da će nas partner napustiti. Isto tako možda niste spremni za sljedeći korak u vezi, zajednički život ili zaruke. 

Ovi snovi mogu otkrivati da: 

  • vi i vaš partner imate različite ideje o budućnosti 
  • partner nije dovoljno posvećen vezi 
  • veza je skrenula s puta ali ne želite prekinuti odnos

Jedna je studija pokazala kako se takvi snovi često javljaju kod osoba koje su nesigurne kada je u pitanju vezivanje, a to se može prevesti kao strah od napuštanja. Možda je potrebno bolje razumjeti kakav je vaš način vezivanja u vezama i što očekujete te koji su vaši strahovi. 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo