Psiha

Psiha

Strastveni, tvrdoglavi, neodgovorni… Evo što krvna grupa može otkriti o vama

Shutterstock

Puno smo pisali o tome kako krvna grupa utječe na razvoj određenih zdravstvenih problema, ali čini se da može otkriti puno i o vašoj osobnosti.

Kako smo naučili, postoje četiri primarne krvne grupe a razlikuju se prema antigenima. Antigeni se nalaze na površini crvenih krvnih zrnca i mogu pomoći pri otkrivaju koliko nam dobro radi imunitet. Upravo je ta poveznica s imunologijom potaknula brojne znanstvenike da naprave poveznicu zdravlja osobe i krvne grupe, i to se radi već jako dugo. No, znanstvenici u Japanu koriste krvne grupe i kako bi se otkrilo nešto više o osobnosti čovjeka, a za to koriste nešto što se zove Ketsueki-gata, a postalo je sredstvo za analize karaktera još davne 1930. godine, zahvaljujući profesoru Tokeji Furukawi.

Iako ne postoji znanstveni dokaz da je krvna grupa na bilo koji način povezana s nečijim karakterom, u Japanu se koristi često, otprilike kao i astrologija u Europi. 

Iako se neće koristiti ili proučavati kao kolegij prilikom studiranja, sigurno je zabavno pogledati što ovaj alat kaže i o vašoj osobnosti. Evo kako bi to izgledalo; 

Krvna grupa A: Kreativni, osjetljivi, zatvoreni, strpljivi i odgovorni. Isto tako tvrdoglavi i napeti. 

Krvna grupa B: Strastveni, aktivni, kreativni i jaki. Ali i sebični, neodgovorni, teško praštaju i nepredvidivi. 

Krvna grupa AB: Smireni, kontroliraju stvari, racionalni i prilagodljivi. Ali često znaju upućivati kritike, teško donose odluke, zaboravljaju i neodgovorni su. 

Krvna grupa 0: Samouvjereni, znaju brinuti sami o sebi, imaju jaku volju i intuiciju. Isto tako mogu biti koncentrirani isključivo na sebe, hladni, nepredvidivi te potencijalno radoholičari. 

Ako imate ovu krvnu grupu, s razlogom možete biti zabrinuti za zdravlje srca

Što god mislili o ovakvom načinu provjere nečije osobnosti, zabavno je pročitati. Vratimo se sad zdravlju i krvnim grupama gdje stručnjaci sve češće naglašavaju kako upravo krvna grupa može otkriti i kojim ste stanjima skloniji. Evo što je dobro imati na umu: 

Pamćenje: Mala je studija provedena koja je pokazala da osobe koje često imaju probleme s pamćenjem su one s AB grupom. 

Stres: Stres povećava razinu kortizola u krvi, hormona stresa. Osobe koje imaju krvnu grupu A imaju i povišene razine kortizola. Možda vama on jednostavno “pada” nešto teže…

Koje će horoskopske znakove ove godine pratiti sreća? Provjerite jeste li vi među njima

Duljina života: Šanse da ćete živjeti dulje imaju oni s krvnom grupom 0. Stručnjaci misle kako je to posljedica smanjenog rizika od bolesti srca i krvnih žila. 

Plodnost: Vaša krvna grupa ne može predvidjeti kada ćete ostati trudni, ali može igrati ulogu. U jednoj studiji se pokazalo kako žene koje imaju manji broj zdravih jajnih stanica češće imaju krvnu grupu 0, ali je potrebno još istraživanja kako bi se to dokazalo. 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo