Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mladi luk pršti vitaminima i mineralima!

Mladi luk predstavlja iznimnu nutritivnu riznicu hranjivih sastojaka, ali i okusa. On je sjajan dodatak raznim jelima i može se spraviti na različite načine.

Mladi luk je uzgoje u kineskim vrtovima prije 5000 godina! Jeste li znali kako su drevni Egipćani smatrali da glavica mladog luka simbolizira svemira?

kNutricionistički gledano, mladi luk predstavlja idealnu kombinaciju luka i povrća. On je odličan izvor vitamina K i C, te vrlo dobar izvor vitamina A.

Ako svoje uobičajene recepte želite učiniti ukusnijima, predlažemo da na ulju prvo prodinstate kolutiće mladog luka. Isto tako, možete ga dodati u povrće kao što su cvjetača i krumpir. Gljive se također jako dobro slažu s mladim lukom, i svim kineskim jelima. Budući da ga karakterizira blaži okus od ostalih oblika luka, mladi luk se sjajno slaže sa svim vrstama salatama. Naveliko se koristi u orijentalnoj hrani i kao sastojak i kao ukras.

Mladi luk je iznimno hranjiva biljka koja organizmu pruža niz zdravstvenih prednosti. Bogat je vitaminima i mineralima koji pomažu u liječenju raznih bolesti. Snižava razinu šećera u krvi, saveznik je u borbi protiv gastrointestinalnih problema, liječi prehladu, olakšava probavu i ubrzava cirkulaciju krvi u organizmu.

   
  K. R.

  Ordinacija preporučuje

  card-icon

  Zdravstveni adresar

  S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

  card-icon

  Baza bolesti

  Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

  Možda će vas zanimati i ovo