Volite jesti salatu? Čestitamo jer je ona savršena namirnica koja organizmu pruža vitamine i minerale i na taj način štiti zdravlje.
Kako bi salata ostala zdrava namirnica, važno je pripaziti i kakve preljeve stavljamo na nju. Donosimo vam nekoliko prijedloga za zdrave preljeve čiji će vas okus oduševiti.
1. Preljev od jogurta
Jogurt stavite u blender i dodajte malo vode. Polako i u vrlo tankom mlazu ulijevate maslinovo ulje dok ne postignete željenu konzistenciju. Dodajte malo kopra i druge začine po želji.
Zašto vam začini u tegli kratko traju? Uz ovih 5 trikova nećete ih bacati nakon desetak dana
2. Maslinovo ulje i začini
Izmiješajte maslinovo ulje sa sezonskim začinima, uljem sjemenki lana ili crnim vinom kako biste dobili drugačiji okus preljeva za salatu.
3. Preljev sa senfom i maslinama
Potrebno:
- 3 žlice alkoholnog octa
- senfa (vrh čajne žlice)
- nekoliko očišćenih maslina
- 4 žlice maslinova ulja
- žličica praha crvenog luka
- 2 režnja češnjaka -sitno nasjeckana
- prstohvat timijana, bosiljka i origana
- sol i papar
Sve pomiješati u jednoj posudi
Za prste polizati! Četiri jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine
4. Preljev od češnjaka i maslinova ulja
Sastojci:
- maslinovo ulje
- bijeli balzamični ocat
- žlica senfa
- sol
- papar
- 1 režanj češnjaka
- malo vode
Priprema: Sve izmiksati u blenderu.
A. A.
Foto: Shutterstock