Hrana i recepti

Hrana i recepti

Akademija zdravog kuhanja će vas revitalizirati!

Prva u nizu – Radionica detoksikacija – održava se svakodnevno od 2. do 7. veljače u terminu od 18 do 20 sati, u Centru za kulturu prehrane (Nazorova 18, Zagreb).

Zanimaju vas zdravo kuhanje i priprema ukusnih recepata koji će stanjiti vaš struk, detoksicirati tijelo i dati vam više energije? Večernji list, zdravstveni portal Ordinacija.hr i Centar za kulturu prehrane pozivaju vas na Akademiju zdravog kuhanja!

Ako je zimska tromost ostavila trag na vašem struku ili izgledu kože i kose, vrijeme je za promjene! Do usvajanja zdravih navika mora doći postepeno, kako se ne biste odjednom “bombardirali” teškim zadacima i preplavili novim obavezama. Detoksikaciju možete započeti na dva polja: tjelesnom aktivnošću i zdravom prehranom.

Za promjenu sjedilačkog stila života vam ne treba puno, ne morate se čak ni svakodnevno znojiti u teretani. Naime, Svjetska zdravstvena organizacije ističe kako je za zdravlje potrebno svakodnevno napraviti 10.000 koraka. Dovoljno je obući tenisice i prošetati se susjedstvom bržim tempom.

Povrće

Kako biste se pripremili za detoks-program, počnite s izbacivanjem šećera i gaziranih sokova iz prehrane te smanjite obroke. Jedna od stvari koje možete učiniti kako bi vam proces detoksikacije bio uspješniji je da posljednja tri dana zadnji obrok zamijenite salatom od svježeg povrća ili voća. Jednako tako smanjite unos alkoholnih pića i broj cigareta.

Akademija zdravog kuhanja

Zanima vas zdravo kuhanje? Niste sigurni kako očistiti organizam od toksina i viška kilograma? Koje to zdrave namirnice organizam vraćaju u prirodnu ravnotežu? Sve tajne recepture i majstorske tehnike pripremanja zdravih jela otkrijte na Akademiji zdravog kuhanja u organizaciji zdravstvenog portala Ordinacija.hr, Večernjeg lista i Centra za kulturu prehrane.

Riječ je o projektu koji se sastoji od niza jednodnevnih radionica na
temu zdrave prehrane i kuhanja. Nakon usvajanja teorije, svoje ćete nove
vještine moći i isprobati u praktičnom dijelu radionice, a maksimalan
broj polaznika je 12. Svaki polaznik nakon završetka dobiva diplomu i
dar – set kuharica Veljka Barbierija..

Akademija

Zahvaljujući programu čišćenja tijela, ubrzo ćete vidjeti posljedice na svojoj koži koja će biti svježa i elastičnija, oči će vam biti svjetlije i blistavije, kosa sjajnija, a vi ćete imati puno više energije. Istovremeno, zdravim i ukusnim receptima ćete stanjiti struk i dovesti organizam u ravnotežu.

Prva u nizu – Radionica detoksikacija – održava se svakodnevno od 2. do 7. veljače u terminu od 18 do 20 sati, u Centru za kulturu prehrane (Nazorova 18, Zagreb).

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr ili telefone 01 481 44 66 / 091 481 44 66. Rezervacija se smatra prijavom po izvršenoj uplati.

Akademiju zdravog kuhanja pratite na Facebooku.

Jedan od polaznika prve radionice dobit će na dar vrijedni Nutribullet! Sve što trebate napraviti je u Facebook inbox Akademije zdravog kuhanja i na samoj radionici reći svoj najučinkovitiji savjet, ideju ili recept za čišćenje organizma. Najvrijedniji savjet nagrađujemo Nutribulletom.

Tim Centra za kulturu prehrane čine psihologica i health coach Vanja Varga, educirana u području nutricionizma koja jako voli kuhati, te Anja Bajt koja je prije nekoliko godina pokrenula gastro blog Sweetheart i od tada se ne miče iz kuhinje. Ovaj gastro duo predstavit će vam sve tajne detoksikacije, demistificirati zdravu prehranu i pokazati kako kuhanje može biti i zabavno i zdravo i fino!

Jedan od polaznika prve radionice dobit će na dar vrijedni NutriBullet koji ćemo i koristiti na samim radionicama! NutriBullet je novi proizvod koji preporučuje Delimano, pionir kulinarske, prehrambene i gastro industrije. NutriBullet je revolucionarno otkriće u nutritivnoj znanosti – ekstraktor hranjivih sastojaka. Njegova snaga omogućuje usitnjavanje i sjemenki i peteljki i brojnih drugih elemenata sirove hrane koji su izrazito hranjivi, ali ih bez usitnjavanja ne možemo unijeti u organizam.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo