Almagea​® CURCUMIN FORTE + novi proizvod na tržištu - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Almagea​® CURCUMIN FORTE + novi proizvod na tržištu

Predstavljen inovativan dodatak prehrani koji pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D i doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

Gdje god krenuli, važno je da sa sobom uvijek nosimo štit koji nas čini sigurnima. Taj štit zove se imunitet. Želimo li doprinijeti normalnoj funkciji imuniteta, svakodnevicu trebamo obogatiti tradicionalnim, prirodnim dodacima prehrani. Pravim odabirom istih maksimiziramo pozitivan učinak na naše zdravlje, te tijelu osiguravamo odgovarajući izvor snage u borbi protiv neželjenih utjecaja iz okoline.

Tvrtka Almagea predstavila je novi inovativni proizvod na hrvatskom tržištu, Almagea® CURCUMIN FORTE+, dodatak prehrani koji pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D i doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.

KURKUMA – „ŽUTO ZLATO“ KAO HIT ZAČIN!

Kurkuma, začin koji se dobiva iz istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije, koristi se u pripremi jela, a može se pohvaliti i dugom tradicijom primjene u Ayurvedskoj medicini kao kozmetički pripravak i prirodno ljekovito sredstvo. Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida, kojem se pripisuje snažno protuupalno i antioksidativno djelovanje.

Žuti pigment kurkumin temeljni je aktivni sastojak biljke kurkuma, a danas se ističe kao jedan od najsvestranijih prirodnih sastojaka s raznolikim blagotvornim učincima. Pripisuju mu se brojna farmakološka svojstva, uključujući imunomodulatorno, antioksidativno, protuupalno, antimikrobno i kemopreventivno djelovanje. Ipak, zbog ograničene raspoloživosti nativnog kurkumina, preporučuju se oblici koji imaju znanstveno dokazanu superiornu bioraspoloživost poput solubilizata kurkumina u micelama. Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunosnom sustavu. Naime, tijekom posljednjeg desetljeća vitamin D prepoznat je kao svestrani nutrijent s vrlo snažnim djelovanjem na imunitet i više se ne razmatra isključivo u segmentu očuvanja zdravlja kostiju.“, istaknula je prigodom predstavljanja doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender.

U ČEMU JE SNAGA ALMAGEA ® CURCUMIN FORTE+ KAPSULA?

S obzirom da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea® CURCUMIN FORTE + sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama, čime doprinosi normalnoj funkciji imuniteta i pritom ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži 30 mg kurkumina što odgovara primjeni 5 g nativnog kurkumina.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s kurkuminom.

Uz polifenol kurkumin proizvod sadrži i vitamin D. Smatra se da je nedostatak vitamina D vrlo čest danas, jer postoji malo namirnica na tržištu koje su obogaćene njime, pa se savjetuje posegnuti za pripravcima koji ga osiguravaju u dovoljnim količinama.

KOME JE NAMIJENJEN ALMAGEA® CURCUMIN FORTE+ ?

Almagea® CURCUMIN FORTE+ se preporuča kao pomoć pri zadovoljenju potreba za vitaminom D. Glavna uloga vitamina D je održavanje normalne razine kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i skladištenje. Podržava rad imunološkog sustava i neophodan je za rast, razvoj i zdravlje kostiju i zubi. Pod utjecajem ultraljubičastih zraka vitamin D može se sintetizirati u koži, međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja i nedovoljno sunca, smanjuju sintezu vitamina D pa ga je neophodno unijeti prehranom.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je stoga namijenjen svim osobama koje žele pridonijeti funkciji imuniteta te onima koji žele unijeti visokoiskoristiv oblik kurkumina.

INOVATIVNE LICAPS®VCAPS® KAPSULE S TEKUĆIM PUNJENJEM KAO DODANA VRIJEDNOST PROIZVODU

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dolazi u Licaps® Vcaps® kapsulama, koje su biljnog podrijetla, a time pogodne za vegetarijance i vegane. Licaps® kapsule štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Kapsula ne sadrži otapala, konzervanse i alergene, gluten, škrob, plastifikatore ni GMO sastojke.

ZAŠTO KORISTIMO ALMAGEA® CURCUMIN FORTE+ ?

Matea Matošević, hrvatska olimpijka i maratonka:

S obzirom da se bavim sportskom aktivnošću visokog intenziteta, vitaminsko-mineralne nadomjeske koristim ne samo s ciljem poboljšanja zdravlja, već i zbog podizanja razine energije i prevencije bolesti. Život trkača spada u natprosječno fizički aktivan život, a dodaci prehrani pomažu ne samo u proizvodnji, već i u izgradnji, regeneraciji i očuvanju mišića i kostiju. Nova istraživanja pokazuju da se rizik od stres fraktura, koji je iznimno čest kod nas trkača, potencijalno može smanjiti poboljšanjem razina vitamina D u organizmu. Osim toga podložniji smo raznim respiratornim infekcijama te održavanjem jakog imunološkog sustava je od iznimne važnosti. Stoga je vitamin D moj najbolji saveznik. Uz pravilan plan ishrane, Almagea Curcumin Forte+ doprinosi održavanju mojeg imunološkog sustava u ravnoteži čime osigurava dodatnu zaštitu mog organizma.

Antonio Franić, kazališni, televizijski i filmski glumac:

Glumački posao zahtijeva mnogo proba, priprema i stalnu prilagodbu novim i neočekivanim situacijama. Ovaj posao zahtijeva i spremnost na stalna putovanja kao i na cjelodnevni aktivni angažman. Dnevno snimamo jako puno, najčešće od ranih jutarnjih sati, pa sve do navečer, naročito ako je riječ o serijama. Iako me ta vrsta posla raduje i uživam u njemu, ritam koji glumački posao nameće dugoročno može iznimno iscrpiti osobu. I stoga, koliko god poslovne prilike to dozvoljavaju, pokušavam maksimalno pripaziti na svoju prehranu birajući nutritivno vrjednije namirnice, a adekvatnu količinu vitamina D nastojim osigurati boravkom na otvorenom. Međutim, u posljednje vrijeme kombinacija proljetnog vremena i umora, bila je moja prijelomna točka u kojoj sam odlučio posegnuti za dodatnim pripravcima. Isprobavši novi Almagein Curcumin Forte+ sam počeo koristiti preventivno radi prednosti koje kurkumin i vitamin D osigurava mom organizmu prvenstveno jer je snažan antioksidans i održava moj imunološkog sustava u ravnoteži.

Almagea® CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa .

Pakiranje sadrži 30 Licaps® Vcaps® kapsula.

Način primjene: 1 kapsula dnevno uz obrok.

Cijena pakiranja iznosi 132,40 kn.

Almagea® CURCUMIN FORTE +

SNAGA KURKUMINA NA VAŠOJ STRANI“

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo