Grickajte orahe i spriječite loš kolesterol!

Orasi

Već i ptice na grani znaju kako su orasi najzdraviji od svih orašastih plodova jer obiluju antioksidansima. Tako su rezultati najnovijeg istraživanja pokazali kako nam je dnevno potrebno svega sedam oraha kako bismo se zaštitili od bolesti, ali i snizili kolesterol.

kOrasi sadrže vrlo visoke razine polifenola, antioksidansa koji mogu zaštititi tijelo od molekula koje štete tkivu. Oni su također odličan dijetalan izvor vlakana, magnezija, B vitamina, vitamina E i drugih antioksidansa.

Stoga, ako želite sniziti razinu svog kolesterola, u svakodnevnu biste prehranu trebali uključiti minimalno sedam oraha. Na taj ćete način pomoći organizmu da se bori protiv upala. A one su, uz visoki kolesterol vodeći faktor rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti.

“Orasi su daleko zdraviji od brazilskih oraščića, pistacija, pekan oraha, kikirikija, badema, makadamija, cashew oraščića i lješnjaka", poručuju znanstvenici.

Dobra je vijest da prehrana bogata orasima može pripremiti organizam za bolje podnošenje stresa.

Ako se želite zaštititi od bolesti i "lošeg" kolesterola, predlažemo da se okrenete orasima jer su oni od svih orašastih plodova - najzdraviji!

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!