Uz Akademiju zdravog kuhanja naučite pripremati zdrave i brze obroke!
Nakon uspješnih ciklusa radionica o detoksikaciji, zdravom kruhu, zdrav(ijim) slasticama i maštovitoj
pripremi ribljih jela, Akademija zdravog kuhanja predstavila je niz radionica naziva “Zdravo kuhanje za (pre)zaposlene“, i to u suradnji s Marex-gelom, a uskoro kreće i novi ciklus zdravih radionica! Misao vodilja Akademije je demistificirati kuhanje i učiniti ga
zabavnim za sve, a organizatori radionice su Centar za kulturu prehrane,
Ordinacija.hr i Večernji list.
“Napomenuo bih da sam oduševljen ugodnim ambijentom i simpatičnim te stručnim predavačima. Radionice ovog tipa su svakako poticaj za edukaciju svima nama koji živimo užurbano i prehrana nam se svodi na odlazak u pekaru prije posla te odlazak u Pizzeriju nakon njega.”, otkrio nam je jedan od polaznika radionice, mag.oec. Žarko Burić.
“Radionicu prije svega preporučujem mlađoj generaciji kako bi naučili što više o kombiniranju i pripremi raznih namirnica. Ova radionica upravo pobuđuje svijest o tome koliko je važno koristiti prirodno uzgojenu hranu, bez ikakvih aditiva, te kako nešto ukusno i zdravo pripremiti u kratkom roku – što je svakako bitno svima koji za kuhinju više nemaju toliko vremena, ” dodao je gospodin Burić.
Slaže se sa pohvalama i profesorica Višnja Reljić: ” Jako mi se svidjela cjelokupna organizacija radionice, prostor je divan, a nakon teorije o brzom pripremanju zdravih obroka uslijedio je i praktični dio”. Najviše ju je iznenadila činjenica da se i zamrznute namirnice mogu vrlo ukusno pripremiti, ” Moram priznati da sam uvijek izbjegavala zamrznutu hranu, ali pravo je otkriće koliko ona može ubrzati pripremu obroka. Želim da se moja obitelj hrani zdravo, a sa stečenim znanjem i informacijama koje planiram saznati na budućim radionicama, znam kako ću im to i omogućiti”.
Voditeljice radionica su Anja Bajt, gastro blogerica koja ima slastice u malom prstu te Anja Bajt, health coach koja se brine da polaznici budu motivirani za ukusno i zdravo kuhanje.
Svi su polaznici imali priliku saslušati teorijski dio o zdravoj prehrani, nakon čega su se i sami “bacili” na pripremu ukusnih obroka – koje su na kraju radionice degustirali. Dobili su diplomu Akademije, dar Večernjeg lista – set
kuharica Veljka Barbierija te poklon-paket proizvoda tvrtke Marex-gel.
Akademiju
zdravog kuhanja pratite na Facebooku.
O Marex-gelu
Tvrtka Marex-gel d.o.o. za proizvodnju hrane, pića,
graditeljstvo, trgovinu i ugostiteljstvo bavi se proizvodnjom sladoleda
i dubokosmrznutih njoka te distribucijom drugog smrznutog asortimana
poput smrznutog povrća, ribe i ostalog tijesta. Tvrtka je zastupnik
brendova: Nestle (sladoled), McCain (pomfrit), YSCO sladoled),
Delifrance (kroasani, peciva) te Ardo (smrznuto povće).
Njoki spadaju u kategoriju namirnica koje su izuzetno
omiljene, jer su ukusni, jednostavni za pripremu, a mogu se kombinirati s
mnoštvom umaka i preljeva. Njoki su u Hrvatskoj omiljeni “ma gdje bili“
– pogotovo u Dalmaciji i Istri, dok se u kontinentalnoj Hrvatskoj
pojavljuju u formi valjušaka. Obavezan su dodatak tradicionalnom
blagdanskom ugođaju, a nizostavni su u dalmatinskoj pašticadi.
Receptura za izradu njoka je vrlo jednostavna, ali njoke nije lako
napraviti. Po skuhanim njokima procjenjuje se najbolji kuhar!
Marex-gel proizvodi nekoliko vrsta njoka:
- Njoki, krumpirovi njoki
- Njoki s povrćem (rajčica, špinat)
- Njoki s gljivama
- Njoki s ružmarinom
Ovi proizvodi se poizvode u komecijalnim pakiranjima od 500, 1000 i
2500 grama, a na tržištu se krajnjem potrošaču plasiraju kroz
maloprodajne mreže (trgovačke lance) te putem veleprodajnih i HoReca
kanala. Smrznuti krumpirovi njoki danas su dio asortimana preko 500
trgovina. To su Spar, Interspar, Metro, Plodine, Konzum, Billa, Tommy
te lokali lanci Zadarske županije Sonik i Bakmaz.
Njoki Marex-gela su njoki proizvedeni o kvalitetnih sirovina,
tradicionalnoj recepturi, a sve je praćeno visokom kvalitetom u svim
fazama proizvodnog procesa. Proizvod je od 100 posto krumpira, brzo i
jednostavno se pripremaju (čime štedite vrijeme) , a nećete se ni
udebljati jer je kalorična vrijednost na 100 grama njoka upola manja od
kalorične vrijednosti 100 grama ostale tjestenine.
Proizvedeni po izvornoj recepturi temeljenoj na tradiciji Mediterana i
Dalmacije, svježe zamrznuti (bez konzervansa), zdravi „ da zdraviji ne
mogu biti“. Ovakve njoke još niste jeli . U slast!
Ordinacija.hr
Foto: Žarko Bašić/Pixsell