Isplati se kuhati zdravo! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Isplati se kuhati zdravo!

I vas zanima zdravo pripremanje namirnica te maštovita kuhinja za zdravlje? Saznajte sve na radionicama Akademije zdravog kuhanja.

Da je zdravo kuhanje ujedno lako i korisno zna vrlo dobro Andrea Kolman Josipović, polaznica radionice Akademije zdravog kuhanja koja je zahvaljujući svom prijedlogu za detoksikaciju osvojila ekstraktor hranjivih sastojaka Nutribullet.

“Moj prijedlog je bio juhica od celera i jabuke začinjena curryjem. Svi je ukućani vole: oni odrasli nešto više nego mlađi! Osvojenom Nutribulletu se najviše veseli sinčić, koji jedva čeka raditi shakeove s bananama i jagodama. Kod kuće imamo vrt i u njemu se uvijek nađe nešto svježe za izmiksati”, otkrila nam je polaznica prve radionice na temu detoksikacije Akademije u organizaciji portala Ordinacija.hr, Večernjeg lista i Centra za kutluru prehrane.

Dobitnica

dobitnica Andrea Kolman Josipović i voditeljice radionice Vanja Varga i
Anja Bajt

Sam cilj radionica je približiti zdravu pripremu namirnica svakome,
neovisno o njihovom kulinarskom umijeću ili predznanju, demistificirati
kuhanje i dobro se provesti u ugodnom društvu.

Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, još ovaj tjedan imate priliku saznati kako ispeći zdravi domaći kruh i peciva – bez aditiva i umjetnih primjesa. Naučite kako možete obogatiti  kruh alternativom bijelom pšeničnom brašnu, dodati zdrave i ukusne sjemenke ili orašaste plodove te s kojim se vrstama ulja kruh idealno slaže. Ovakav domaći kruh duže će zadržati svježinu od pekarskog, bit će bogatiji okusom, jeftiniji i bit ćete sigurni u podrijetlo namirnica koje ste koristili u njegovoj pripremi.

“Do ideje za radionicu sam došla čitajući Večernji list i iskoristila sam pogodnost pretplate za nešto pogodniju cijenu. Saznala sam puno korisnih savjeta koje ću svakako koristiti. Okus kruha koji sam sada ispekla je prekrasan! Dodala sam malo origana i sezamovog ulja”, otkrila nam je polaznica radionice pripreme zdravog kruha Ivana Stojanović.

Novi ciklus radionica

Sljedeći tjedan Centar organizira novi ciklus radionica na temu zdravih slastica. Saznajte kako je uopće moguć spoj ova dva termina!

Cijena jednog dvosatnog programa je 180 kuna, a za pretplatnike Večernjeg lista 150 kuna. Svaki polaznik dobiva diplomu Akademije i paket kuharica Veljka Barbierija na dar. Svoje mjesto obavezno rezervirajte barem dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr ili telefone 481 44 66 / 091 481 44 66. Radionice se održavaju u prostorijama Centra za kutluru prehrane (Nazorova 18, Zagreb) svakog dana od 18 do 20 sati.

Akademiju zdravog kuhanja pratite na Facebooku.

Karmen Pužar
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo