Jadranska sardina "light" obiluje proteinima! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jadranska sardina “light” obiluje proteinima!

Osim što su ukusne, sardine “Mardešić” su bogate proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama. Pripremljene su od svježih srdela, ulovljenih u Jadranskom moru koje okružuje Dugi otok.

Jadranska sardina “light” proizvodi se od svježe ulovljene ili svježe smrznute jadranske srdele ulovljene u neposrednoj blizini Dugog otoka, gdje se nalazi tvornica Mardešić. Reže se strojno ili ručno i čisti od nejestivih dijelova, te se kuha u pari.

Za razliku od sardine u biljnom ulju, jadranskoj sardini “light” se ne dodaje biljno
ulje radi manje kaloričnosti. Stoga je ona idealan izbor za ljude koji žele smanjiti
unos kalorija u svoju prehranu.

Osim što se vrijedna nutritivna svojstva i dalje zadržavaju, sardina “light” ne sadrži aditive ni
konzervanse.

Najveća vrijednost ribe je u sastavu bjelančevina, masnih
kiselina (omega-3 masne kiseline u srdeli), vitamina, minerala
i mikroelemenata. Nadalje, visok stupanj čistoće Jadranskog mora daje ribi,
koja obitava u ovom ambijentu, apsolutne karakteristike ekološki vrijedne
hrane.

Mardešić kvaliteta

Tvornica Mardešić postoji od 1905. godine, a s proizvodnjom ribe
započinje 1907. godine. S obzirom da je locirana na Dugom otoku, u mjestu Sali,
više od 100 godina ona predstavlja izvor prihoda za lokalno stanovništvo
kao i okolnih otoka. Danas se tvrtka Mardešić bavi proizvodnjom ribljih prerađevina
na bazi srdele, inćuna, tune i skuše. U svojoj se bogatoj povijesti tvrtka
stalno proširivala i usklađivala proizvodne procese s dostignućima u preradi
ribe, ali uz poštivanje tradicije i polaganje pažnje na svježinu i porijeklo
pripremljene ribe.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo