Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jesu li moguće zdrave slastice?

Polaznici Akademije zdravog kuhanja će zasukati rukave i pripremati slastice s prirodnim zamjenama za šećer, kao što je med, a bit će i čokolade.

Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, sve kulinarske trikove možete naučiti na radionicama Akademije zdravog kuhanja, u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordiancija.hr

Riječ je o nizu radionica s temom zdravog i maštovitog kuhanja, koje na prvo mjesto stavlja ljubav prema zdravim namirnicama. Iza Akademije je ciklus radionica na temu detoksikacije i pripreme zdravijeg domaćeg kruha i peciva, a sljedeći tjedan ćete imati prilike saznati kako je moguće pripremati zdrave slastice!

Svi se uvijek vesele slasticama

“Polaznici dosadašnjih radionica su tražili da održimo radionicu na ovu temu. I mi smo je prije imale u planu, ali ovako smo ju ‘pogurali’ preko reda. U konceptu zdravog kuhanja slastice su nešto što izgleda najviše nemoguće da bi bilo zdravo. Cilj nam je pokazati da su oni koji tako misle u krivu”, otkrila nam je Vanja Varga, health coach Centra za kulturu prehrane, jedna od voditeljica radionica.

“Svi se uvijek vesele slasticama, puno bi ih jeli, a svi znamo da se tako ne može. I tako ljudi traže neke nove mogućnosti, a mi im možemo pokazati kako se mogu poboljšati u njihovoj pripremi”, najavila je Anja Bajt, gastro blogerica koja ima slastice u malom prstu!

Dvosatne radionice se održavaju svakodnevno u prostorijama zagrebačkog Centra za kulturu prehrane (Nazorova 18) od 18 do 20 sati i stoje 150 kuna za pretplatnike Večernjeg lista (180 kuna za ostale). Svoje mjesto rezervirajte barem dan ranije!

Tjedan restorana

Druženje u kuhinji, uživanje za stolom!

Ožujak donosi 10. Tjedan restorana (od 6. do 15. ožujka), a Centar nudi jedinstvene večere! Povedite prijatelje i drage osobe i guštajte u večeri koju pripremate zajednički sa stručnim timom Centra. Na jelovniku su tri (jestive) bajke, fusion hrvatskog ponosa i svjetske kulture: hrvatsko – orijentalna, hrvatska i hrvatsko–mediteranska bajka. Gozbu za osjetila i put oko svijeta pružaju vam rijetki vrhunski začini iz cijelog svijeta. Kad se vratite s puta, čeka vas čaša vrhunskog hrvatskog vina! Detaljnije pročitajte ovdje, a Akademiju zdravog kuhanja pratite na Facebooku.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo