Hrana i recepti

Hrana i recepti

Menadžerska prehrana

Puno sjedimo, telefoniramo, šaljemo mailove, uzrujavamo se na semaforu. Za takve aktivnosti nam ne treba visokokalorična prehrana. Ona nas usporava i uspavljuje. Treba nam nešto što će nas držati zdravima i budnima.

Čekate svog dragog da dođe s posla. Prošlo je 18 sati. On ulazi sa svojom aktovkom, savršenom frizurom, u Bossovoj košulji i sruši se na kauč, nakon što je još deset minuta razgovarao na službeni mobitel, pokušavajući skinuti cipele u hodniku. Možda vaša draga samo skida špangu iz kose i nervozno šeta stanom poslije posla?. Sve to se događa nakon napornog dana, kada samo želimo staviti u sebe bilo što kalorično, masno i nezdravo da nam malo digne razinu energije u organizmu. Je li vam poznat taj scenarij?

Današnji superheroji

Današnji tempo zahtjeva superheroje. Čak i ako ne radite u multinacionalnoj korporaciji morate odvesti djecu u vrtić, na poslu odraditi sve što se od vas očekuje, a da pritom ne potrošite ničije vrijeme, novac i strpljenje, skupiti djecu iz škole, biti u dućanu, na roditeljskom sastanku, popraviti, sašiti, izglačati, platiti… Možda naša tijela više ne mogu funkcionirati na gorivu koje je dosad vrijedilo? Zasigurno.

Nakon pojedenog zdravog obroka, koji ne sadrži kolesterol i nepotrebne masnoće, osjećamo se energizirano i spremno za nastavak aktivnosti.

Mnogi smatraju da je sve u kalorijskoj vrijednosti, ali – nije! Energetska vrijednost koju vaše stanice crpe iz namirnica koje su prirodne igra najveću ulogu u cijelom procesu održavanja vašeg tijela.

Osim radi osjećaja gladi, većina nas jede iz osjećaja zadovoljstva, zar ne? Zdrava hrana je, kao i ona “nezdrava“ – najbolja kad je pripremljena na ukusan način. Znači, ne ustručavajte se dodati začina, pogotovo svježih. Sa svježim začinima ne možete pretjerati. Ono što je bitno je da prave namirnice spremite na pravi način. Menadžeri današnjice će pojesti seitan, soju i tofu – samo ih trebate spremiti na pravi i ukusan način. One su odlične, zdrave, niskokalorične, a visokoenergetske (znači da hrane vaše stanice) i zasitit će bez osjećaja težine. Lako su probavljive, pune vlakana i aminokiselina koje su nam potrebne svakoga dana.

Gdje ih nabaviti?

Annapurna se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda na bazi soje i pšenice. Stvoreni su za sve koji su pod visokim razinama stresa. Nažalost, mnogi radi nemogućnosti probavljanja mlijeka i mliječnih proizvoda ih uopće ne konzumiraju.

Ono što dobivamo iz sojinih namirnica je neprocjenjivo bogatstvo za naše kosti, zube, kožu, živčani sustav, a u potpunosti zamjenjuje sve mliječne proizvode.

Jeste li znali da tempeh – ukusna namirnica na bazi soje, zapravo 500 posto ispunjuje dnevne potrebe za vitaminom B12? B12 je neophodan za naš živčani sustav, a za lijepu kožu, kosu i nokte današnjih superžena i da ne spominjemo!

Puno sjedimo, telefoniramo, šaljemo mailove, uzrujavamo se na semaforu. Za takve aktivnosti nam ne treba visokokalorična prehrana. Ona nas usporava i uspavljuje. Treba nam nešto što će nas držati zdravima, budnima, a da nam stvara dobre temelje tijela i psihe za dostojanstvene godine pred nama. Biljne namirnice i masnoće su budućnost menadžerske kuhinje.

Seitan i tofu su izvor bjelančevina koji parira bilo kojem odresku, a usput ste se odrekli kolesterola.

Za sve menadžere i superheroje: posjetite stranicu Annapurne, koja ima i pokoje recepte za vas! Svi proizvodi mogu se kupiti u supermarketima i trgovinama eko hrane.

Zdrava hrana je jedinstvena prodajna točka Annapurne, koja tvrdi: “Mi ju radimo za vašu djecu – jer će i oni imati koristi od vaših zdravih navika”.

Dobar tek, menadžeri 21. stoljeća!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo