Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mlijeko smanjuje rizik od bolesti srca!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da osobe koje ispijaju tri čaše mlijeka dnevno imanju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti, i to za 18 posto.

“Mlijeko i mliječni proizvodi su najzdravija zdrava hrana bogata prirodnim hranjivim tvarima kao što su kalcij, kalij i proteini”, pojašnjava znanstvenica Cindy Schweitzer.

kIzraelsko istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition je pokazalo da je veći unos mliječnih proizvoda bogatih kalcijem povezan s povećanim gubitkom kilograma. Dobra je vijest da povećani unos kalcija može smanjiti rizik od smrtnosti izazvane srčanim bolestima i rakom.

Mlijeko je
jedan od najcjelovitijih prehrambenih proizvoda: izvor je visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata, mliječne masti,
vitamina A, skupine B, C, D, E i K, te minerala (kalcij, fosfor, kalij i
magnezij).

Mlijeko je također pravi izbor za guste i čvrste
kosti
koje zahtijevaju kalcij. Uz svakodnevnu konzumaciju mlijeka čuvamo i naše
zube, s obzirom da ono neutralizira kiselinu u usnoj šupljini, što zube štiti
od karijesa.

Uz mlijeko se lakše mršavi
Tko pije mlijeko za doručak, manje jede za ručak

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo