Najbolji čokoladni desert koji ćete probati ovog vikenda: Brzo, jednostavno i fantastično

lisnato, kolac

Mille-feuille bi bio pravi naziv ovog deserta, a znači 1000 listova, poznatiji je kao Napoleonov kolač.

Poznat je po dugotrajnoj pripremi, ali mi vam donosimo puno jednostavniju verziju recepta sa samo nekoliko namirnica i vrlo kratkim vremenom pripreme.

Kolač možete držati u hladnjaku najviše 4 sata jer će se lisnato tijesto opustiti pa više neće biti jednake teksture.

Potrebni sastojci:

  • 1 pakiranje zamrznutog listastog tijesta
  • 1 žlica šećera
  • ½ šalice mljevenih badema (po želji)
  • 340 ml vrhnja za šlag
  • 1 paket čokoladnog pudinga
  • 150 g Nutelle ili drugog namaza, sobne temperature
  • Malo šećera u prahu za posipanje

Kolač sa šljivama: Jednostavan recept za savršenu poslasticu

Priprema:

  1. Izvadite tijesto, stavite dva lista tijesta jedno do drugog na masni papir i spojite ih tako u jedan list.
  2. Kako tijesto mora ostati hladno radite brzo, izvaljajte dva komada tijesta u pravokutnik, pošećerite ravnomjerno, prebacite tijesto u hladnjak na 30 minuta, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Tijesto izbušite vilicom, stavite još jedan papir na tijesto, te na to stavite tanki lim za pečenje kako tijesto ne bi raslo.
  4. Pecite oko 25 minuta.
  5. Nadjev: Istucite vrhnje za šlag, dodajte puding i Nutellu i miksajte. Kada se sve poveže stavite na 20-ak minuta u hladnjak.
  6. Kada je tijesto gotovo, maknite gornju posudu i papir za pečenje i ostavite da se peče još 4 minute.
  7. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 20 minuta.
  8. Ispržite bademe ako ih koristite, vrlo kratko. Prebacite ih na kuhinjsku krpu, omotajte ih i lupite par puta u radnu površinu kako bi se koža odvojila i kako biste mogli ukloniti što više nje.
  9. Sitno ih isjeckajte.
  10. Tijesto prebacite na površinu za rad i dugim nožem prerežite u tri jednake trake
  11. Jednu traku stavite na pladanj za posluživanje, te stavite pola premaza, razmažite i pospite bademima. Na to stavite drugu traku i sve ponovite, te zatvorite trećom trakom.
  12. Ukrasite šećerom u prahu.
  13. Izrežite i poslužite.

Kolač od jabuka s preljevom od ruma - nevjerojatna poslastica koja miriše na jesen

Dobar tek!

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!