Naučite peći odlične palačinke koje će obožavati svi ukućani!
Čine se komplicirane za pripremu dok jednom ne probate i shvatite da se radi o vrlo malo truda za tako dobar rezultat. Recept za tanke palačinke koje ustvari možete puniti bilo čime, potječe iz Francuske a koristi se kao podloga za brojna slatka ili slana jela. Najvažnije je za dobar rezultat pravilno izliti smjesu na tavu kako bi se ravnomjerno rasporedila i one ravnomjerno ispekle.
Važno je koristiti i tavu na koju se ne lijepi hrana kako biste ih lako preokrenuli.
Evo kako pripremite ove savršene palačinke od samo 6 sastojaka koje već imate kod kuće.
- brašno
- šećer
- sol
- mlijeko
- jaja
- maslac
Potreban vam je blender ili mikser, tava za palačinke, špatula za okretanje.
Želite ravan trbuh? Nutricionisti kažu da jedan sastojak morate dodati jajima ujutro
Kako pripremiti savršene palačinke
Jednom kada imate sve potrebne sastojke i alate spremne, možete krenuti s pripremom palačinki.
Pripremite smjesu:
- 130 g brašna, 1 žlicu šećera, prstohvat soli, 300 ml mlijeka (više ako je potrebno), 4 jaja, 3 žlice maslaca te miješajte oko 30 sekundi.
- Stavite u hladnjak na 30 minuta i dobro promiješajte prije nego krenete peći.
- Stavite na tavu.
- Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite maslacom.
- Uzmite šeflju smjese i stavite na tavu te njome vrtite dok se sve nije ravnomjerno rasporedi.
- Pecite dok ne poprime zlatno smeđu boju i dok se krajevi ne krenu podizati s tave.
- Sad je vrijeme da ju okrenete i pečete i s druge strane oko 40 sekundi.
- Sve ponovite dok ne potrošite smjesu.
- Kada ih ispečete stavite na papir kako bi se upila masnoća i kako bi se malo ohladilo.
- Poslužite ih s čime god želite, a možete ih čuvati u hladnjaku 5 dana.
Dobar tek!
Ordinacija.hr