Osoba ste sa šećernom bolešću i volite slatko? - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Osoba ste sa šećernom bolešću i volite slatko?

Schneekoppe u svojoj ponudi ima široku paletu slastica za osobe koje boluju od šećerne bolesti. Uživajte u svim dobrobitima čokolade bez odricanja zdravlja i okusa!

14. studenog obilježavamo Svjetski dan šećerne bolesti, od koje diljem svijeta boluje više od 366 milijuna osoba

Čokolada je hrana bogova, kako su već znale stare Maje, ne samo jer je ukusna, nego i stoga što je zdrava, naročito tamna čokolada s visokim postotkom kakaa.

Patite li od šećerne bolesti, to, naravno, ne znači da i vi ne možete uživati u toj čarobnoj namirnici, samo je potrebno biti umjeren i birati kvalitetan proizvod. Naime, osobe sa šećernom bolešću moraju se pridržavati određenih pravila u svojoj prehrani, a koja uključuju: češće konzumiranje manjih obroka tijekom dana, vaganje namirnica, posebno glavnih namirnica svakog obroka; smanjenje količina životinjskih masnoća; izbjegavanje konzumacije alkoholnih pića; unošenje veće količine integralnih žitarica i povrća te izbjegavanje običnog konzumnog šećera koji naglo podiže razinu šećera u krvi.

Schneekoppe nudi poslastice za osobe s dijabetesom

S obzirom na navedene stroge režime prehrane kojih se dijabetičari moraju pridržavati, većini bolesnika najteže pada odricanje šećera i poslastica, jer je u čovjeku sveprisutna žudnja za slatkim. Zato je tu Schneekoppe! Schneekoppe nudi široku paletu proizvoda, odnosno slatkiša, koji su namijenjeni upravo osobama sa šećernom bolešću. Niskog su glikemijskog indeksa, što znači da se nakon konzumacije razina šećera u krvi samo blago podiže i to ih razlikuje od “standardnih” slatkiša.

SchneeKoppe čokolade

Neodoljive čokolade dolaze s pet različitih i fantastičnih okusa – čokolada punjena jagodom i jogurtom, nougatom punjena mliječna čokolada, mliječna čokolada, gorka čokolada s 55 posto kakaa i tamna čokolada sa 74 posto kakaa. Napravljene su od kvalitetnih sirovina, zaslađene voćnim šećerom – fruktozom za čiju razgradnju nije potreban inzulin, što ih čini idealnim čokoladama i za dijabetičare te, ne manje važno, niskog su glikemijskog indeksa.

Osim toga, dvije tamne čokolade su i izrazito zdrave jer štite srce i krvne žile smanjenjem razine štetnog LDL kolesterola. Švedski znanstvenici su proveli studiju na 30.000 žena koje su svakodnevno umjereno konzumirale tamnu čokoladu. Rezultati su impresivni: smanjio se rizik od nastanka i srčanog i moždanog udara!!!

Čokolade su bogate serotoninom i endorfinom koji podižu dobro raspoloženje. Ne posežite za antidepresivima ili čašicom :), nekoliko kockica čokolade je dovoljno. Čak i ako ste ljuti, bijesni i u stanju stresa, malo tamne čokolade će sniziti i razinu hormona kortizola koji nadbubrežna žlijezda luči u tim situacijama.

SchneeKoppe čokolade

Tamne čokolade su zbog visokog postotka antioksidansa danas prepoznate i kao izvrsna prevencija mnogih patoloških stanja i bolesti. Riznice su niza vitamina, minerala poput kalcija, kalija, željeza, magnezija te flavonoida koji povećavaju osjetljivost receptora stanica na inzulin (po nekim istraživanjima čak pet puta više od, recimo, jabuke), a obiluju i vlaknima koja reguliraju pravilnu pasažu crijeva.

Čokolada, kao i kava, kakao i čaj, sadrži supstance koje nas drže budnima i povećavaju dotok krvi u središnji živčani sustav, pa vam tako čokoladu preporučujemo i za buđenje te tijekom učenja.

Možemo nabrajati i dalje sve dobrobiti… ali se nadamo da smo vas i ovime uvjerili da je tamna čokolada doista hrana bogova.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo