Hrana i recepti

Hrana i recepti

Otkrijte kako “jesti pametno” uz novi koncept zdrave hrane – Smart Food!

Smart food, odnosno “pametna hrana” kako i sam naziv govori, novi je i pomno osmišljen koncept zdrave ishrane koji se od travnja može kušati u ponudi zagrebačkog restorana Bon Appetit.

Iza zaštićenog koncepta Smart Fooda stoji tim kulinarskih kreativaca restorana Bon Appetit, na čelu s Marinom Vojković, koja je posljednjih godinu dana zajedno sa suradnicom dr. Donatellom Verbanac, docenticom Odjela za međustaničnu komunikaciju Centra za translacijska i klinička istraživanja pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu, razvijala novi brand zdrave hrane u potpunosti prilagođen suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života.

Bon Appetit: chef Berislav Lacković i
dr. Donatella Verbanac

Smart food je primjeren ljudskom organizmu, njegovom metabolizmu te potiče pozitivne procese u našem tijelu i pomaže održavanju općeg zdravlja. Takvom prehranom čovjek dobiva veću energiju bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka može nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim radom”, tumači Marina Vojković, otkrivajući da je s dr. Donatellom Verbanac na znanstvenim osnovama došla do translacijske spoznaje biološki aktivnih spojeva u namirnicama koji sačinjavaju Smart Food jelovnike u restoranu Bon Appetit, a koje svakodnevno za sve ljubitelje zdrave hrane, priprema chef Berislav Lacković.

Uvijek promjenjivi, živi jelovnik Smart Fooda koji vas očekuje u Heinzelovoj 62a, s namirnicama i bogatstvom okusa prati godišnja doba, a posebna se pažnja uvijek pridaje odabiru namirnica.

“U prvom redu naglasak smo stavili na izvrsnost namirnica, od osnovne namirnice, poput kvalitetnog mesa i morskih plodova do popratnih poput soli, ulja, začina, batata, amaratha, makadamije, zaboravljenog pira ili krupnjaka”, naglašava Berislav Lacković, chef kuhinje restorana Bon Appetit.

“Kod pripreme svakog jela pomno vodimo računa na koji način se nešto kuha i na kojoj temperaturi kako bi se sačuvale sve nutritivne komponente”, nadovezuje se Marina Vojković te nastavlja tumačiti koliko je pri svakom Smart Food obroku važna kombinacija pojedinih namirnica.

vlasnica restorana Bon Appetit
Marina Vojković

“Upravo smo detaljnom i vještom kombinacijom namirnica, pa tako i sinergijom određenih biološki aktivnih spojeva u njima, u mogućnosti ponuditi obrok u kojem smo maksimalno iskoristili sve hranjive i biološki aktivne tvari koje su sadržane u priređenim namirnicama i jelima. Na taj način, s našim Smart Food konceptom, stvorili smo čitavu paletu raznovrsnih i ukusnih obroka koji su prilagođeni današnjem čovjeku, te koji nikada ne opterećuju organizam, nego mu vraćaju snagu, osiguravaju vitalnost i dugovječnost!”, zaključuje Marina Vojković.

Otkrila je kako je Smart Food već u prvih nekoliko dana, koliko se nalazi na jelovniku restorana Bon Appetit, vrlo brzo stekao svoje poklonike.

Valja naglasiti da Smart Food koncept nudi jela za najrazličitije ukuse – bilo da ste poklonik njoka od mrkve u umaku od bukovača i limuna ili, primjerice, tagliatella od rogača s kozicama i motarom ili vas više zanima onaj slatki dio koji dolazi na kraju, pa se odlučite za tortu od maslinovog ulja koju će vam poslužiti uz kremu od limuna, svatko će u Bon Appetitu pronaći izazov za sva osjetila!

Također, ljubitelje zdrave hrane očekuju i Smart Food funkcionalna pića pripremljena u obliku sokova od kombinacije voća i povrća, koji na ljudski organizam djeluju okrepljujuće i čiste ga od toksina, a pri tom su izuzetno ukusni, što je, uostalom, bitna činjenica za sve što Smart Food koncept nudi – zdravo, ali doista i vrlo ukusno!

Bon Appetit

Smart Food – samo u  restoranu Bon
Appetit
, Heinzelova 62a!

Ordinacija.hr
Foto: Rento Branđolica

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo