Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovo je 5 razloga zašto ovaj vikend morate otići po ribu u Metro

Poznato je da je riba je višestruko korisna za organizam i da bi je trebalo jesti puno češće. Lagana je,nema puno kalorija, obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama i kao takva jedna je od najpoželjnijih namirnica koje možete konzumirati kako biste postali i ostali zdravi.

Trebalo bi jesti barem dva puta tjedno po 170 grama ribe. Mnogobrojna istraživanja pokazuju da su ljudi, koji žive u podnebljima u kojima hrana iz mora ima istaknutu ulogu u prehrani, boljeg zdravlja, a životni vijek im je duži.Stručnjaci savjetuju da se jede i bijela i plava riba s tim da se plava riba nebi trebala zamrzavati, ali ako se odlučite na to važno je da se dobro očisti. Metro vam ovaj vikend nudi odlične cijene ribe.

Cromaris brancin

Ovaj vikend je idealna prilika da po akcijskoj cijeni počastite se ovom odličnom bijelom ribom.

Cromaris Kornatska Hama

Hama je autohtona, gotovo zaboravljena jadranska bijela riba koje je pred stotinjak godina u Jadranskom moru bilo u izobilju.

Dimljeni losos

Riba odličnog okusa i velikog nutritivnog bogatstva. Savršeno ide u omlet, fantastično se slaže sa špagetima, od njega se može napraviti ukusan namaz.

Filet slanih inćuna

Generacije i generacije ljudi na Mediteranu odgojene su na slanim srdelama i vjerojatno ne postoji netko tko s guštom ne pojede soljenog inćuna ili srdelu.

Kozice

Vrlo svestrane i mogu se koristiti u raznim jelima samostalno ili u kombinaciji s ostalim plodovima mora. Najčešće se koriste u predjelima a najviše obožavatelja imaju one pripremljene na grilu.

Cijelu ponudu pogledaj ovdje.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo