Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pobijedite kilograme uz zeleni čaj!

Ako muku mučite u teretani kako biste bili spremni pokazti gole ruke kada dođu proljetne zrake sunca iznad 20 stupnjeva, onda vam je svaka pomoć dobrodošla, bez obzira koliko bila mala ili velika.

Za osigurane rezultate svom treningu dodajte zeleni čaj! Preskočite izotonična ili zašećerena pića, pa čak i probajte svoju jutarnju kavu zamijeniti novom “ovisnošću” – onom o zelenom čaju! Naime, istraživanja su pokazala kako vježbanje i zeleni čaj idu ruku pod ruku i pomažu bržem sagorijevanju masnoća s trbuha. Ako ga pijuckate za vrijeme treninga, više ćete skinuti od svog šlaufića nego da pijete samo vodu, tvrde stručnjaci.

Oni su pratili preteške osobe koje su se upisale u program vježbanja u trajanju od 12 tjedana. Ustanovili su kako su upravo oni vježbači koji su pili zeleni čaj istopili više masnih nasalaga s trbuha! Zeleni je čaj pospješio ukupni gubitak kilograma te drao razinu triglicerida pod kontrolom.

Pitate se koliko je potrebno popiti ovog napitka za najbolje rezultate? Stručnjaci savjetuju 625 miligrama katehina iz zelenog čaja i malo kofeina svakod dana, što je otprilike sedam šalica dnevno. Upravo su katehini odgovorni za sagorjevanje masnih naslaga iz trbušnog područja, a zajedno s kofeinom ubrzavaju metabolizam.

Zeleni čaj predstavlja pravi rudnik antioksidansa koji
sprječavaju nakupljanje štetnih molekula u organizmu (slobodnih radikala
koji uzrokuju oksidacijski stres). Tako dvije šalice čaja opskrbljuju organizam jednakom količinom antioksidansima kao i pet porcija povrća ili dvije jabuke.

Ako tražite svoj idealni zeleni čaj, zavirite u kolumne Kuće zelenog čaja i odaberite nešto za sebe: Kuća zelenog čaja.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo