Povrće s najmanje kalorija

zena-njega-lice-bore-rajcica-povrce8

Kod mršavljenja, najbolje je jesti namirnice koje su bogate vlaknima. Povrće je izvrstan izvor vlakna koja pomažu u održavanju osjećaja sitosti, a mnoge povrtne biljke sadrže vrlo malo kalorija.

Možete ih jesti sirove ili kuhane za doručak, ručak ili večeru, a odličan su međuobrok i zamjena za nezdrave grickalice. Ove namirnice bogate su i vitaminima i mineralima te zdravim ugljikohidratima, a sadrže malo masti.

Donosimo listu povrća koje sadrži najmanje kalorija.

kŠparoge

Šparoge sadrže puno vode, poboljšavaju metabolizam i pomažu tijelu da sagorijeva kalorije. Bogate su vitaminima A i C, a sadrže i fitokemikalije koje štite od raka. Šalica sadrži 27 kalorija.

Špinat i zelena salata

Šalica špinata sadrži samo 10 kalorija, a jednako tako i vrste zelene salate. Jedite ovo zeleno lisnato povrće kao salatu, ali izbjegavajte visokokalorične umake. Umjesto kremastih umaka i preljeva, začinite salatu maslinovim uljem, sokom od limuna ili preljevom od jogurta.

Kelj

Zeleno lisnato povrće kelj bogato je vitaminima A i C, a šalica sadrži oko 35 kalorija.

Krastavci

Krastavci se najvećim dijelom sastoje od vode, stoga sadrže vrlo malo kalorija. Jedan krastavac sadrži 20 kalorija.

kCeler

Celer sadrži 10 kalorija, a možete ga jesti i sirovog. Poboljšava metabolizam, odličan je za probavu i pomaže u uklanjanju celulita.

Patlidžan

Niskokalorična namirnica je i patlidžan. Dobra je zamjena za meso, a jede se u juhama i varivima. Šalica kuhanog patlidžana sadrži 35 kalorija.

Tikvice

Kuhane tikvice sadrže 36 kalorija, a mogu se jesti u varivu, kuhane na pari, pohane i u salati.

Rajčica

Bogata likopenom i antioksidansima, rajčica ima blagotvorni utjecaj na zdravlje, a sadrži oko 22 kalorija.

 

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!