Hrana i recepti

Hrana i recepti

Prirodna gazirana mineralna voda za zdravlje organizma!

Prirodna gazirana mineralna voda sadrži minerale poput kalcija, magnezija i natrija koji su nužni za pravilno funkcioniranje organizma.

kOva se gazirana tekućina crpi iz dubokih zemljinih ležišta, zaštićenih od svakog onečišćenja i vanjskih utjecaja. Osim mineralima, obogaćena je i prirodnim ugljičnim dioksidom. I dok ju jedni obožavaju zbog osvježavajućeg učinka, drugi ju redovito konzumiraju zbog zdravstvenih prednosti koje pruža organizmu.

Minerali bez kalorija

Stručnjaci ističu kako je ispijanje prirodne gazirane mineralne vode idealan način za unos minerala u organizam, ali bez konzumiranja kalorija. Gazirana mineralna voda obično sadrži kalcij, magnezij, kalij i natrij. U određenim se mineralnim vodama još kriju i krom, bakar, cink, željezo, mangan, selen i drugi mineral važni za zdravlje.

Kalcij iz mineralne vode za osobe koje ne podnose laktozu

jOsobe koji ne smiju konzumirati mliječne proizvode zbog nepodnošenja laktoze, u organizam mogu unijeti kalcij putem mineralne vode. Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Osteoporosis International su pokazali da se kalcij iz mineralne vode apsorbira jednako dobro, ako ne i bolje, nego iz mliječnih proizvoda.

Snižavanje kolesterola

Dobra vijest za sve osobe s povišenim kolesterolom! Istraživanje je pokazalo kako je ispijanjem prirodne gazirane mineralne vode moguće sniziti tzv. “loš” LDL kolesterol, a s druge strane povećavati onaj “dobar” HDL kolesterol.

Hidratacija

Liječnici preporučuju dnevni unos od 2,5 do tri litre tekućine na dan od čega otprilike litru putem hrane, a ostatak direktno, uzimanjem vode. Najučinkovitije ju je piti u malim količinama tijekom cijeloga dana. Iako brojne osobe ne ispijaju dovoljnu dnevnu količinu vode, stručnjaci upozoravaju da je hidratacija iznimno važna za pravilno funkcioniranje organizma. Upravo je prirodna gazirana mineralna voda idealan izbor ako želite okrijepiti organizam i osigurati mu potrebne minerale.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo