Ovaj kruh s kefirom još je jedan u nizu zdravih verzija koje možete sami i na brzinu pripremiti kod kuće…
Kefir možete pripremiti kod kuće uzgajajući kefir gljivicu, a odlična je za liječenje raznih oboljenja – od psorijaze, tumora, pa sve do reume i artritisa. Uz to, jednostavno će ojačati vaš imunitet kao i održavati razine kolesterola!
Pripremite ovaj kruh, dodajte sjemenke po izboru i uživajte u zalogaju zdravlja!
Sastojci:
– 560 g MIXB brašna (SCHAR)
– 450 ml kefira (ja sam upotrijebila svoj domaći)
– 1 čajna žličica soli
– 2 čajne žličice psilijuma
– pola kocke svježeg kvasca
– 150 ml toplog mlijeka
– 1 čajna žličica šećera
– 2 čajne žličice MIXB brašna (SCHAR)
Priprema:
Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješajte mikserom).
Zatim ponovno izmiksajte i prebacite u kalup obložen pek-papirom (ja sam pekla u kalupu promjera 26 cm). Pospite sjemenkama (ja sam stavila bučine sjemenke po želji).
Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Dobar tek!
Autor: Adrijana Bručič – Bezglutenska Radost
Autor fotografija: Adrijana Bručič – Bezglutenska Radost