Večernji list i Centar za kulturu prehrane pozivaju na Akademiju zdravog kuhanja - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Večernji list i Centar za kulturu prehrane pozivaju na Akademiju zdravog kuhanja

Zanima vas zdravo kuhanje? Niste sigurni kako očistiti organizam od toksina i viška kilograma? Koje to zdrave namirnice organizam vraćaju u prirodnu ravnotežu? Sve tajne recepture i majstorske tehnike pripremanja zdravih jela otkrijte na Akademiji zdravog kuhanja, a pod stručnim vodstvom tima Centra za kulturu prehrane.

Detoksikacija je ključna funkcija organizma koja uključuje eliminaciju otpadnih produkata metabolizma i toksina. Organi preko kojih se vrši detoksikacija su koža, bubrezi i najvažniji – jetra. Sam organizam metaboličkim putevima producira toksine, no zbog modernog načina života izloženi smo sve većem unosu toksina putem hrane, pića i onečišćenog okoliša.

Detoksikacijska prehrana je zdrava prehrana

Iako se ona često percipira kao neukusna, te zahtijeva mnogo odricanja i uskraćivanja užitaka okusa, pravilno pripremljene namirnice za detoksikaciju mogu biti iznimno ukusne! Ovakav stav nastaje jer su nam se obrasci uživanja u hrani i okusima vezali za tradicionalno pripremljene, lako dostupne ili rafinirane namirnice koje nas „vuku“ da ih konzumiramo. Iz tih razloga, okusi pojedinih namirnica većini jednostavno nisu zadovoljavajući.

xxx

Kratki period privikavanja na jednostavne, izvorne okuse koristit će svakome – okusni pupoljci prepoznat će mnogo blaže okuse, pročistit se od jakih aroma te će se smanjiti žudnja za takviim okusima. Uz sam okus namirnica, dostupno je cijelo bogatstvo začina, nerafiniranih ulja, sjemenki i orašastih plodova koji garantiraju raznolikost i užitak okusa koji su dobri za zdravlje.

Prehrana je nužna, a u svojoj je biti iznimno kreativna. Promjena prehrane, a posebno na zdravu i detoksikacijsku prehranu, pruža mnogo novih mogućnosti izbora, korištenja, kombiniranja i pripreme jer ne postoji ideja, navika i rutina. Nikakva ili smanjena termička obrada čuvaju izvorni okus namirnica. Beskonačno je mogućnosti kako te okuse oplemeniti kreativnim kombinacijama iz bogatog izbora začina, ulja, sjemenki, orašastih plodova i sušenog voća. Uvrštavanje ovih dodataka u svakodnevnu prehranu inspirirat će nove, maštovite kombinacije koje će biti fine i zdrave.

Pridružite se Akademiji zdravog kuhanja, projektu koji se sastoji od niza jednodnevnih radionica na temu zdrave prehrane i kuhanja. Sudjelujte u programu koji se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a maksimalan broj polaznika je 12. Svaki polaznik nakon završetka dobiva diplomu i dar – set kuharica Večernjeg lista.

Prva u nizu – Radionica Detoksikacija, održava se svakodnevno, od 2. do 7. veljače 2015. u terminu od 18 do 20 sati, u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr ili telefone 01 481 44 66 / 091 481 44 66. Rezervacija se smatra prijavom po izvršenoj uplati.

Akademiju zdravog kuhanja pratite na Facebooku.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo