Hrana i recepti

Hrana i recepti

Voda čuva vaše zdravlje

Bez vode nema života. O vodi, koja tvori čak 65 posto našeg organizma, ovisi naše zdravlje.

Voda otapa i transportira hranjive tvari kroz organizam, na određeni način regulira tjelesne funkcije, rad pojedinih organa i organizma u cjelini, eliminira štetne tvari iz organizma te održava tjelesnu temperaturu.

Bez dovoljno tekućine počinjemo osjećati umor i glavobolju, a nedostatak vode posebno je vidljiv na koži. Voda održava našu kožu mekšom, elastičnijom i, prije svega, mlađom.

S obzirom da svakodnevno, procesom disanja i znojenja, izlučimo oko tri litre tekućine, od velike je važnosti vodu neprestano nadoknađivati. Pri tome valja voditi računa o tome da se ne smijemo osloniti isključivo na pojavu žeđi jer je tada naša potreba već znatno narušena, već moramo piti redovito i u dovoljnim količinama bez obzira na spomenuti osjećaj.

Liječnici preporučuju dnevni unos od 2,5 do tri litre tekućine na dan od čega otprilike litru putem hrane, a ostatak direktno, uzimanjem vode i različitih vrsta napitaka. Najučinkovitije je vodu piti u malim količinama tijekom cijeloga dana.

Najbolji izbor pri tome je prirodna izvorska voda koja izvire iz podzemnih ležišta zaštićenih od utjecaja s površine zemlje i onečišćenja, za čiju proizvodnju je propisano očuvanje izvornog sastava i prirodne čistoće, a čiji sastav i ostale značajke imaju blagotvorno djelovanje na ljudski organizam.

Upravo te karakteristike ima Studena, prva hrvatska izvorska voda koju pijemo iz boce već više od desetljeća – od 1999. godine.

Ova voda se probija na površinu između granitnih stijena Psunja na izvoru Studena. Obilježava je kristalna lakoća okusa, koja ispunjava svakim gutljajem. Studenu piju ljudi koji imaju razvijenu svijest o zdravom načinu života jer ona savršeno osvježava, organizam održava vitalnim, a kod sportskih napora brzo vraća energiju i tonus tijela.

Analizama hrvatskog Instituta Ruđer Bošković potvrđeno je kako ne postoji prihranjivanje od suvremene kišnice te da je voda ušla u podzemlje prije 7.600 godina.

Studena ispunjava sve zahtjeve nove generacije potrošača koji, uz kvalitetu i prirodnost, od robne marke danas traže više – privlačnost i uzbuđenje.

Uz Svjetski dan voda Studena vas podsjeća kako svaka čaša prirodne izvorske vode čuva vaše zdravlje.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo