Zagreb dobiva festival čokolade - ChocoFest! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zagreb dobiva festival čokolade – ChocoFest!

Zagreb ChocoFest, prvi u regiji, okupit će vodeće hrvatske proizvođače čokolade kao i male čokoladarnice od 10. do 14. veljače, u velikom šatoru na glavnom zagrebačkom trgu.

Rođena je prije 2.600 godina i od tada ju neprekidno volimo. U njezinu čast prinošene su žrtve, a čak je i Mozart opjevao njezinu besmrtnost. Ne propustite jedinu i neodoljivu, njezino veličanstvo – čokoladu!

Ova slatka napast, u punom sjaju po uzoru na druge svjetske metropole uskoro stiže i do nas. Zagreb ChocoFest, prvi u regiji, okupit će vodeće hrvatske proizvođače čokolade kao i male čokoladarnice od 10. do 14. veljače, u velikom šatoru na Trgu bana J. Jelačića.

Posjetitelji Festivala moći će uživo vidjeti proces izrade čokolade te ju kušati i kupiti. Djeca će imati priliku uživati u slatkim radionicama, a stariji će tijekom kulinarskog showa na posebno dizajniranom i opremljenom štandu moći naučiti tajne slatke ili slane recepture najboljih slastičara i kuhara na temu čokolade.

Oni radoznali mogu poslušati predavanja nutricionista o utjecaju čokolade na zdravlje te sudjelovati u raznim radionicama, od kojih ističemo one izrade pralina i čokoladne kozmetike.

Posebno iznenađenje su proizvođači čokolade iz susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine te ekskluzivno po prvi put u Hrvatskoj proizvođači iz Rusije i Turske. Neke od atrakcija Zagreb ChocoFesta su i velika torta od 15 metara, čija prodaja ide u humanitarne svrhe, mladi umjetnici koji će modelirati skulpture u čokoladnim blokovima te kuhanje parova na Valentinovo.

                            ChocoFest

Čokoholičari će imati i dodatan razlog za zadovoljstvo, jer uz Zagreb Chocofest Card moći će uživati u pogodnostima pri kupnji određenih prozvoda i usluga te tijekom konzumacije u restoranima. Za sam kraj planirano je ‘uništavanje’ čokoladnih skulptura koje će proteći u natjecateljskom duhu, za što su sponzori osigurali vrijedne nagrade.

Pokrovitelji Festivala su gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo