Hrana i recepti

Hrana i recepti

Alge čuvaju tajne mršavljenja

Ako se pridržavate dijete s ograničenim unosom kalorija, tada bi vam od velike pomoći mogli biti dodaci prehrani s morskim algama koji osiguravaju brže skidanje masnih naslaga.

Ne postoji nikakav prečac do mršavljenja! Ako se okušate u dobrom starom gubljenju kilograma ograničenim unosom kalorija i tjelovježbom, tada rezultati neće izostati, a vi se možete osloniti na neke “pomagače“ koji će ubrzati gubitak kilograma. Važno je napomenuti kako sami od sebe oni neće ništa puno učiniti za vaš struk.

Tako su istraživači Sveučilišta u Kopenhagenu ustanovili dobrobitan učinak morskih algi na topljenje masnih naslaga. Oni su podijelili 80 gojaznih osoba u dvije skupine. Svi su slijedili dijetu s ograničenim unosom kalorija, no jedni su pili placebo piće tri puta dnevno prije svakog obroka, dok su ostali pili napitak s dodatkom na bazi algi.

Na kraju 12-tjednog razdoblja, ispitanici iz placebo skupine su prosječno izgubili 5,04 kilograma, dok su oni koji su konzumirali piće s algama izgubili 6,78 kilograma.

Korištene alge pripadaju skupini velikih smeđih algi (Laminaria hyperborea i L. digitata) iz sjevernog Atlantskog oceana. Sadrže prirodno vlakno alginat, koji se često koristi kao stabilizator i zgušnjivač za hranu. Upravo je ono bilo odgovorno za smanjenje količine masti koju tijelo apsorbira.

S obzirom da je svaka pomoć primršavljenju dobrodošla, možda biste mogli probati i ovaj prirodni dodatak prehrani.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo