Debele osobe jedu rjeđe - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Debele osobe jedu rjeđe

Preteške osobe rjeđe jedu u odnosu na ljude koji nemaju problema s tjelesnom težinom. Unatoč toj činjenici, kada jedu unose puno više kalorija pa se zato debljaju.

Koliko puta ste vidjeli kolegicu na poslu da jede svaka dva-tri sata? Dok vam se to čini suludom navikom, znajte kako su veće šanse da ona ima normalnu težinu. Tako tvrde istraživači Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji koji su pratili 250 osoba kroz razdoblje od godinu dana i analizirali podatke iz dviju prethodnih studija o prehrambenim navikama ispitanika.

Ustanovili su kako preteške osobe jedu rjeđe nego osobe koje nemaju višak kilograma, no svejedno unose više kalorija. Ujedno su i neaktivne. S druge strane, osobe normalne težine, pa tako i one koje su uspjele smršavjeti i sačuvati svoju vitku liniju, jedu češće, tvrde istraživači u časopisu Journal of the American Dietetic Association.

Osobe koje su smršavjele prosječno su unosile 1800 kalorija svakog dana, u odnosu na osobe koje muči višak kilograma koje su konzumirale više od 2000 kalorija.

Voditeljica studije Jessica Bachman ima savjet za sve one koji žele smršavjeti i zadržati mukom stečene rezultate: držite glad pod kontrolom čestim grickanjem zdravih namirnica: “Ako jedete češće, nećete postati jako gladni. Ako čekate 10 sati od zadnjega jela, na kraju ćete pojesti više hrane”, objasnila je.

Držite apetit pod kontrolom – doručkujte!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo