Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ella Dvornik-Pearce vratila se u rutinu: Otkrila kako izgleda njen ‘cheat day’ i strahuje li od jo-jo efekta

Svi koji prate Ellu Dvornik-Pearce znaju koliko u posljednje vrijeme redovito trenira i pazi na prehranu.

Rezultati su i više nego vidljivi, a osim dobrim rezultatima, nama se pohvalila i svojom upornošću. Priznaje, preko ljeta je imala malu pauzu, ali nakon povratka u rutinu vježbanja, kaže: Sve je opet kako treba biti!

Koji su najveći izazovi s kojima ste se susreli u procesu vježbanja i zdrave prehrane?

Najteže je odlučiti se i krenuti s programom te ga se držati. Od dvije trudnoće ostali su tragovi i uz dvije male djevojčice koje traže svoje te posao koji je bez rasporeda i često kaotičan teško je pronaći vrijeme za sebe. No prije godinu dana odučila sam stati tome na kraj, angažirala sam osobnu trenericu i svaki dan nakon što bih ostavila cure u vrtiću otišla bih na trening. Naravno, bilo je dana kad mi se nije dalo, ali natjerala sam se i nakon godinu dana discipline rezultati nisu mogli izostati. Veliku ulogu ima prehrana koju sam također imala isplaniranu i držala se zadanog menija.

Tko je vaš najveći motivator; obitelj, trenerica ili nešto treće?

Najveći motivator sam sama sebi kad se pogledam u ogledalo i vidim pomake. Zato sam često radila videa i fotografije uspoređujući tijelo prije početka treniranja i poslije određenih ciklusa treninga. Osjećala sam se fenomenalno nakon svakog zadanog i ostvarenog cilja. Nema boljeg osjećaja od toga kada vidite transformaciju kojoj ste težili godinama.

Na Instragramu kažete da ste “profesionalni hedonist”, pa kako se uopće to slaže s napornim vježbanjem i koliko vam ‘remeti hedonizam’ u svakodnevici?

Hedonizam za mene znači živjeti po svojim pravilima, bez da ikoga ugrožavam. Hedonizam je kad mogu uživati u životu, otići na mjesta koja me ispunjavaju, odjenuti što me veseli, jesti delicije, ali sve umjereno. Hedonizam je način života.

Što biste savjetovali svima onima koji kreću vježbati i žele dovesti tijelo u vrhunsku formu?

Trebaju se držati plana, ne tražiti izgovore i napraviti ono što je najbolje za njih. Jer jedino je to bitno i ispravno, da napravite nešto dobro za svoje zdravlje.

Strahujete li od jo-jo efekta?

Pokušavam paziti, ali i meni se dogodilo da sam ovo ljeto uzela kratak predah i nisam vježbala. Naravno, tijelo je to odmah osjetilo, ali čim sam se vratila u rutinu vježbanja, sve je opet kako treba biti. Vježbanje i zdrave navike trebaju biti dio našeg života, a ne samo sredstvo za postizanje brzog rezultata gubljenja kilograma. To nikada nije trajno rješenje.

Pokleknete li imate cheat day i kako to onda izgleda?

Naravno, cheat day morate imati. To je obično jedan dan u vikendu kada je sve dozvoljeno, ali ne treba pretjerivati jer na kraju opet je na vama da sve te suvišne kalorije potrošite vježbanjem. Ali divan je to dan!

Zašto vam se čini da jedete malo, a ne mršavite? Nutricionistica otkriva u čemu je problem

Foto: Privatna arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo