Hrana i recepti

Hrana i recepti

Izgurajte dijetu do kraja

Svi smo barem jednom krenuli na dijetu i s vremenom odustali od nje, što zbog nedostatka vremena za pripremu kvalitetne hrane, što zbog samih programa dijete koji ponekad znaju biti rigorozni i zaista teško održivi.

Izgurajte dijetu do kraja! U namjeri skidanja suvišnih kilograma, ovo će sigurno pomoći:

1. Krenite mišjim koracima
Krenite polako, nemojte gubiti više od dva kilograma odjednom. Kada izgubite prve dvije kile, svakako proslavite svoj napredak, a onda dobro razmislite trebate li i dalje mršaviti.

dijeta 22. Odagnajte misli koje mogu samo unazaditi napredak
Misli poput “sasvim je uredu ako ovo pojedem, pošto slavim” ili “jednostavno nemam vremena za tjelovježbu” vrlo lako mogu poništiti sve što ste do tog trenutka napravili. Kada vam se takve misli pojave, ponovite sami sebi “ako želim biti zdrav(a), lijep(a) i imati više energije, moram se vjerno držati svog plana mršavljenja”.

3. Mislite unaprijed
Planirajte svoj tjedni jelovnik unaprijed, kako biste stigli nabaviti sve potrebne namirnice i kako biste imali vremena za tjelovježbu.  Bolje je vježbati i pet minuta dnevno, nego uopće ne vježbati.

4. Imajte zalihe
Ponekad ćete se naći u prilici da ne možete ranije otići s posla i pripremiti si svježe i zdravo jelo. Stoga uvijek imajte uz sebe proteinsku pločicu, a kod kuće imajte zalihe zdrave hrane i zamrznutog povrća koje se može poprilično brzo pripremiti i biti vrlo ukusno.

Sretno!

M.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo