Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jabučna dijeta – u tri dana izgubite dva i pol kilograma

Jabuke su vrlo dobre za rad i zdravlje crijeva jer na sebe vežu sve štetne bakterije koje mogu biti uzročnik različitih bolesti.

Jeste li ikada čuli za trodnevnu jabučnu dijetu kojom ćete u samo 62 sata smršavjeti dva i pol kilograma?

jPoznato je da kratkotrajne dijete zaista nisu zdrave niti poželjne i nećemo vam govoriti da je ova dijeta nešto što biste trebali prakticirati često, ali ako zaista želite stati u svoju omiljenu haljinu, a nakupili ste koji kilogram viška preko ove duge i hladne zime, jabučna vam dijeta može pomoći da relativno zdravim načinom postignete željeni cilj. Ova dijeta zahtijeva jaku volju i samodisciplinu, a najbolja je za osobe koje većinu dana provode sjedeći i općenito se malo kreću te pate zbog tromosti crijeva. Naime, dijeta s jabukama potiče rad crijeva jer one same po sebi sadrže mnogo otpadaka, posebno ako ih jedete neoguljene. Zato su jabuke vrlo dobre za rad i zdravlje crijeva jer na sebe vežu sve štetne bakterije koje mogu biti uzročnik različitih bolesti.

Najbolje kod ove dijete je što se u ta tri dana nećete osjećati slabo i mlitavo jer jabuke sadrže mnogo vode, pa će tijelo biti hidratizirano, šećer, vitamine, a s druge strane imaju vrlo malo kalorija. Naime, jedna jabuka sadrži 65 kalorija, a organizam treba 100 kalorija za probavu te jabuke. To znači da će tijelo morati iz zaliha potrošiti 35 kalorija zbog čega ćete vi mršavjeti. Dakle, bez obzira koliko se malo kretali, vaš će organizam gubiti kilograme.

Jabuke, jabuke i jabuke

Prije nego pročitate plan prehrane za sva tri „jabučna“ dana, naša je preporuka da ne kupujete samo jednu vrstu jabuka. Kupite barem tri ili četiri vrste jer nemaju sve jabuke istu strukturu, okus i miris pa vam to može biti jedan od načina da što lakše prebrodite ta tri dana.

Jelovnik je za sve dane jednak!

Doručak:
1 šalica kave ili čaja (može sa smeđim šećerom)
1 naribana jabuka s malo limuna (malo smeđeg šećera po želji)

Međuobrok:
1 šalica čaja od šipka ili od jabučnih olupina (za pojačano čišćenje organizma)

Ručak:
2 naribane jabuke pomiješane s dvije žlice jogurta i malo smeđeg šećera
Piće – mineralna ili obična voda ili čaj od šipka

Međuobrok:
1 svježa neoguljena jabuka

Večera:
2 cijele ili naribane jabuke (jabuke nemojte guliti)

Kada vam se pojavi osjećaj gladi, pijte što više tekućine. Dijeti osim čaja od šipka možete pridodati limunadu i zeleni čaj.

Također, prije nego započnete s dijetom, kod kuće spravite ili kupite sušene jabuke koje tijekom dana možete pojesti u količini još jedne dodatne jabuke.

Jedite što je polaganije moguće.

Rezultati

Ako ste izdržali sva tri dana, vjerujemo da ste primijetili i druge promjene osim gubitka nekoliko suvišnih kilograma, kao što je lijepa koža zdravog, ružičastog izgleda. Naime, tijelo ste oslobodili od brojnih štetnih sastojaka, potaknuli izmjenu tvari, probavu i cirkulaciju.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo