Hrana i recepti

Hrana i recepti

Jedite i mršavite prema metodi Linea Snelle

Danas živimo izuzetno brzo i često nesređeno. Naročito su žene dodatno opterećene potrebom za usklađivanjem i savladavanjem, kako poslovnog, tako i obiteljskog života.

Iako smo svjesni činjenice zdravog životnog slogana, često uvijek iznova zaboravimo na sebe. Dnevni tempo je jednostavno prebrz, stoga nam ne ostaje dovoljno vremena za kretanje, redovite i zdrave obroke, njegu tijela i duha, male intimne obrede, trenutke koji nas pune energijom.

Tjelesna težina je samo jedan od pokazatelja zdravlja, zato je ne možemo “nadzirati” bez cjelovitog uvažavanja osobnosti. To je također razlog što brzi i jednostrani programi uglavnom ne djeluju. Dijete najčešće posvećuju pažnju isključivo prehrani. Tome što smijemo jesti i što ne smijemo, kada možemo jesti i kada ne možemo.

Kod reguliranja tjelesne težine moramo nužno uvažavati naše interese, osjećaje, misaono usmjerenje itd. Skoro je nemoguće preuzeti zdrav način života ako ne možemo prihvatiti sebe takvima kakvi jesmo, potražiti motivaciju i zatim to također ostvariti. Program reguliranja tjelesne težine kojeg primjenjujemo u centrima Linea Snella je program na duge staze.

U njemu sudjeluju žene koje su pokušale već mnogo načina mršavljenja i koje su spoznale da na brzinu teško mogu nešto trajno promijeniti. Ne možemo pritisnuti prekidač i promijeniti svoje životne navike, ponašanje, osjećaje. To je proces koji zahtijeva svoje vrijeme.

Psihološka priprema, dnevnik prehrane i tjelovježba

Cjelokupni program regulacije tjelesne težine u centrima Linea Snella je sastavljen iz više dijelova. Važno je razumijeti kakve su naše potrebe, moramo znati razlikovati kada smo žedni ili gladni, kada jedemo isključivo radi uznemirenosti, tuge ili stresa.

Zato je psihološka priprema iznimno važna, kao i dnevnik prehrane u kojem bilježimo i osjećaje, koji utječu na prehranu, omogućava dublji uvid u navike pojedinca. Uz to, naravno, spada dobar plan vježbanja, koji je individualno prilagođen potrebama pojedinca i u centrima Linea Snella se izvodi u zaista optimalnim uvjetima. To učinkovito utječe na osobni stupanj sagorjevanja i osjetno povećava mogućnost za uspjeh. I tek na kraju slijedi prilagođavanje prehrane.

Važnost prehrane

Za vrijeme trajanja programa nužno je istražiti koji su uzorci takve prehrane i otkrivati pravilnu ravnotežu između preporuka i naših stvarnih potreba.

U Linea Snelli se trudimo sastaviti jelovnik na temelju onoga što netko voli. Osamdeset posto je preporuka, a preostalih dvadeset može također biti pizza ili kolač, naime, ne radi se o odricanju nego o reguliraju.

Možemo se držati propisanog omjera među proteinima, ugljikohidratima i masnoćama i ako uvažavamo svoje želje. Posjetiteljice pišu dnevnik prehrane na temelju kojeg se prehrana može prilagoditi prema potrebi, ali nikad bez uvažavanja onoga što netko voli. Samo ako netko ima s time ozbiljne poteškoće, dobije također jelovnik kojeg mora mijenjati. U stvari, radi se o kombinaciji, odnosno pametnom kompromisu između idealnog i stvarnog, koje predstavlja naš optimum u nekom razdoblju.

Uz vježbanje po metodi Linea Snella i kompletno savjetovanje prehrane postizanje rezultata nije upitno. I za to vam dajemo pisano jamstvo.

Želite li i vi učiniti nešto za sebe? Ispunite obrazac na web stranici Linee
Snelle
i naručite se na potpuno neobvezujući, besplatni pregled.

Linea Snella – Zagreb
Draškovićeva 10
Mobitel: 091 40 88 002
e-mail:
zagreb-centar@lineasnella.hr

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo