Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mršavite uz pomoć jutarnjeg sunca

Prema novim istraživanjima ustajanje iz kreveta i izlaganje sunčevim zrakama može vam pomoći pri skidanju suvišnih kilograma!

Studija provedena na “Northwestern University Feinberg School of Medicine”, a objavljena i časopisu “PLOS ONE”, tvrdi da izlaganje jakom jutarnjem suncu pomaže organizmu u rješavanju nakupljenih masnoća.

Autori studije zamolili su 54 ispitanika da nose monitor oko zapešća kako bi mogli pratiti njihovo izlaganje jutarnjem suncu – sedam dana za redom. Ispitanici su bili obavezni voditi kalendar o dnevnom unosu kalorija. Rezultat kaže da oni koji se izlažu u većoj mjeri jutarnjem suncu imaju niži indeks tjelesne mase – bez obzira na dob, aktivnost i sadržaj obroka.

Zašto lakše mršave oni koji se izlažu jutarnjem suncu?

Razlog bi mogao biti taj što zrake jutarnjeg sunca dovode u ravnotežu unutarnji tjelesni sat, što znači da ćete imati pravilan ritam spavanja što pomaže metabolizmu da radi bolje i radi brže, a već znamo da dobar metabolizam vodi ka smanjenju kilograma.

Potrebno vam je samo 20-ak minuta jutarnjeg sunca za optimalan učinak. Za početak se naučite buditi ranije, a nakon nekog vremena organizam će sam usvojiti nove navike.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo