Hrana i recepti

Hrana i recepti

Najčešće dijetu prekršimo u nedjelju predvečer

Dok većina osoba kreće na dijetu u ponedjeljak, entuzijazam i motiviranost popuste u nedjelju poslijepodne, s dolaskom neutažive gladi za grickalicama.

Ako ste ikada bili na dijeti, sigurno se sjećate koliko je teško ustrajati s odricanjem. Želja za ugodnim, starim načinom života, namirnicama i količini hrane na koju smo navikli vrlo nas lako mogu uvući u obrasce ponašanja koji su i doveli do nakupljanja prekomjernih kilograma. Nakon što su proveli anketu, britanski su istraživači točno odredili taj kritičan trenutak kada osobe na dijeti popuste svojim žudnjama i prekrše pravila: u nedjelju između 15 i 17 sati.

Od 750 ispitanika čak je polovica izjavila kako se ne mogu oduprijeti grickalicama i kolačima između 19 i 22 sata u nedjelju navečer, a dodatnih je 29 posto priznalo kako je za njih nedjelja najgori dan, jer upravo tada ne mogu ustrajati s dijetom – obično između 15 i 17 sati.

Što možete učiniti kako i vi ne biste popustili? Možda je osnovni korak osigurati svoj dom od nezdrave hrane: uklonite sve grickalice, slatkiše i masne namirnice, a opskrbite se voćem, povrćem i orašastim plodovima. Kada vas uhvati želja za slatkim, posegnite za voćem s medom, brusnicama, grožđicama ili zobenom kašom s cimetom i vanilijom.

Redovitim vježbanjem možete puno učiniti kako biste takve misli istjerali iz svoje glave. Ne samo da ćete svoj mozak opskrbiti s više hormona sreće, nego će vam biti žao potratiti sav taj trud i uprskati dijetu nečim “nedozvoljenim”.

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo