Razlozi zašto vam dijeta ne uspijeva - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Razlozi zašto vam dijeta ne uspijeva

Provodite dane u teretani, a rezultati nisu vidljivi koliko biste to željeli? Vježba nema smisla ako ne obraćate pažnju na određene stvari i sami sebi uništavate trud. Predstavljamo vam loše navike kojima si otežavate put do savršenog tijela.

Preskačete obroke?

Preskakanje obroka utječe na sposobnost kontroliranja apetita. Preskakanjem obroka mozgu oduzimate energiju i na kraju dana ostajete potpuno gladni pa kada je vrijeme za večeru vjerojatno birate masniju i težu hranu. Time uništavate sav trud. Braniti si obroke nije najpametnija stvar, potrebno je napraviti raspored i njega se strogo držati. Male količine hrane, više puta na dan će vas dovesti do cilja.

Koliko spavate?

Prema istraživanju Wake Foresta, osobe koje su na dijeti i spavaju pet sati ili manje nakupe do dva i pol puta više masnoća oko trbuha dok oni koji spavaju više od osam sati nakupe tek malo manje masnoća. Za optimalnu težinu trebalo bi u prosjeku noću spavati šest ili sedam sati.

Voće i povrće

Svježa banana nije isto što i sušena. Barem što se kalorija tiče. Njena sušena verzija je zaslađena te ne sadrži izvorne nutrijente iz ploda, što na kraju rezultira time da ako ste pojeli primjerice sušene smokve – skoro kao da ste strpali šaku bombona u usta i zadovoljno se smješkali. Voćni sokovi su također izrazito kalorični, zato ako vam se pije nešto voćno sami napravite sok od svježeg voća.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo