Hrana i recepti

Hrana i recepti

Riješite se “šlaufa” oko struka uz ovu namirnicu!

Trešnje su ukusna i zdrava poslastica puna vitamina i vlakana koja vam mogu pomoći i pri mršavljenju!

Svi znamo koliku su trešnje ukusne, ali malo nas obraća pažnju na njihov sadržaj. One su riznica zdravih sastojaka, pa tako sadrže vitamine A, B i C, bioflavonoide, elegičnu kiselinu, antocijanin i melatonin – sastojke koji pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih bolesti, ublažavaju bolove uzrokovane artritisom te glavobolju.

Bavite li se nekim sportom ili obavljate stresan posao, svježe trešnje su dobre za otklanjanje fizičke i umne iscrpljenosti.

Trešnje pomažu pri mršavljenju

Za trešnje je dokazano da su jedno od voća sa najnižim glikemičnim indeksom koji nam pokazuje kako koja namirnica nakon konzumacije djeluje na nivo glukoze u krvi. Spomenimo kako sadrže puno vlakana, za koje već svi znamo da pomažu pri mršavljenju. Vlakna će osigurati dulji osjećaj sitosti uz manju količinu pojedene hrane, što znači da ćete na ovaj način lakše mršavjeti. Trešnje sadrže malo kalorija, skoro ništa masnoća, a imaju visoki udio vode.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog u stručnom časopisu “Journal of Medicinal Food”, kisele trešnje će otopiti masnoće na području oko struka a sve zahvaljujući antioksidantima kojima obiluje.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo