Uštedite vrijeme na vježbanju i skinite kalorije

dijeta-trbuh-mrsavljenje-debljina3

Pomnije promotrite dnevnu rutinu i vidjet ćete kako zapravo imate pregršt prilika za skidanje suvišnih kilograma – i bez odlaska u teretanu. Nema više zabušavanja i izgovora!

DoručakSlijedite naše savjete i u trenu ćete dati novi zamah metabolizmu i zdravlju!

Hodajte, hodajte, hodajte. Ovaj savjet vrlo je jednostavan i ne može se dovoljno naglasiti njegova važnost. Stručnjaci savjetuju oko 10,000 koraka dnevno pa idući put kada odlučite otići u trgovinu parkirajte se što dalje od ulaza i prošećite. Umjesto mailova ili telefona, kada god ste u prilici poruku kolegama u uredu prenesite osobno, i uvijek koristite stepenice umjesto dizala.

Kućanski poslovi kao vježbanje. Kućanski poslovi su dosadni? Jesu, ali isto tako pospremajući po kući možete skinuti kilograme. Idući put kada se primite glačala ili usisavača upalite radio ili omiljeni CD. Radit ćete bržim tempom jer će vas glazba ponijeti i istovremeno trošiti više kalorija, a kućanski poslovi bit će gotovi tako da ih nećete niti primijetiti.

Obavezno doručkujte. Možda vam se ne čini logičnim, no stručnjaci smatraju kako preskakanje doručka zapravo šteti linije, a pogoduje debljini.  Dio objašnjenja, tvrdi Američka udruga dijabetičara, krije se u činjenici da dobar i redovit doručak pomaže ubrzati metabolizam i tijelu daje energiju za ostatak dana.  

Pijte dovoljno vode. Sokovi su puni šećera i praznih kalorija pa vam je potrebno više vremena kako bi vaš organizam potrošio te napitke.Za razliku od toga, oko osam čaša obične vode dnevno, koja je sadrži kalorije, jednako će vas zasititi, ali i potaknuti metabolizam.

VodaSmanjite grijanje. Ovaj savjet jednako se odnosi i na toplo, ljetno, ali i na zimsko vrijeme. Tijekom zime, posebice noću, potrebno je smanjiti temperaturu grijanja kako bi tijelo trošilo više kalorija, a ljeti možete upaliti klimu i temperaturu smanjiti na podnošljivu razinu.

Hladnija temperatura prisiljava vaše tijelo na proizvodnju više topline i tako vam pomaže u sagorijevanju kalorija.

D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!