Hrana i recepti

Hrana i recepti

Zabavni načini mršavljenja

Već ste puno puta čuli da je jedino rješenje za izgubiti višak kilograma – kombinacija pravilne prehrane i vježbanja. Tjelovježba je najbolji način za mršavljenje, a čak i ako ne želite smršaviti, tjelesna aktivnost je izrazito važna za zdravlje. No, mnogima je najteže pokrenuti se jer vježbanje vide kao tešku obavezu koja vrlo brzo može dosaditi.

Stoga je najbolje naći zanimljive aktivnosti koje pomažu u mršavljenju, a da su zabavne. Donosimo deset zabavnih načina pomoću kojih ćete sagorijevati kalorije, a i uživati.

k1. Ples

Kod kuće, u fitness klubu ili noćnim izlascima, ples je jedna od najzabavnijih tjelesnih aktivnosti. Vježbanje na sobnom biciklu i pokretnoj traci za trčanje može dosaditi nakon nekog vremena. Ukoliko vam nedostaje inspiracije za vježbanje, upišite tečaj plesa poput salse, zumba fitnessa ili plesa oko šipke. Plesom sagorijevate preko 400 kalorija u sat vremena, ovisno o stilu i intenzitetu.

2. Igra sa psom

Imate li psa, znate koliko vaš kućni ljubimac obožava duge šetnje i aktivne igre. Ukoliko često nemate vremena ili volje provoditi puno vremena u šetnjama, igrajte se sa psom kod kuće. Psi su izrazito aktivne životinje, a trošenje energije u igri s njima pomaže vam u mršavljenju.

3. Shopping

Ako ste jedna od mnogih žena koje obožavaju shopping i mogle bi provesti sate i sate hodajući od jedne trgovine od druge, razveselit će vas činjenica da vam i ta aktivnost pomaže u mršavljenju. Hodajte bezbroj puta kroz cijeli shopping centar ili gradom u potrazi za savršenim cipelama ili haljinom, a na taj način sagorijevate i kalorije.

k4. Uređivanje interijera

Kućanski poslovi mogu biti posebno teška fizička aktivnost, a i nisu previše zabavni. Uređivanje stana ili kuće je zanimljivija aktivnost koja unosi promjene u vaš dom, a zahtijeva puno kretanja. Dolaskom proljeća idealno je vrijeme za osvježenje interijera vašeg doma.

5. Hula hop i preskakanje užeta

Sjećate li se kako su zabavne bile igre kad ste bili dijete? Tada nije bio problem pokrenuti se i satima preskakati preko užeta ili vrtjeti hula hop oko struka. Vratite se u djetinjstvo ovim super zabavnim igrama pomoću kojih ćete lakše gubiti kilograme.

6. Kuglanje

Zabavna aktivnost za druženje s prijateljima je kuglanje. Natjecateljski duh ove vježbe izrazito motivira, a na taj način jačate mišiće ruku. Osim što pomaže u mršavljenju, kuglanje poboljšava cirkulaciju, pomaže u održavanju normalnog krvnog tlaka i sprječava osteoporozu. Petnaest minuta kuglanja sagorijeva oko 75 kalorija.

7. Klizanje

Zabavna aktivnost za cijelu obitelj ili društvo je klizanje. Ova kardio vježba jača cijelo tijelo bez pritiska na koljena kao što je to slučaj kod trčanja. Sat vremena klizanja sagorijeva čak preko 500 kalorija!

k8. Bicikl ili hodanje

Vožnja bicikla ili šetnja s prijateljicom je zabavna aktivnost kao i dobra tjelovježba. Druženje s prijateljima ili novim dečkom ne mora značiti sjedenje u kafiću na kavi i kolačima. Hodanjem i vožnjom bicikla jačate noge, srce, a i sagorijevate višak kalorija.

9. Wii igre

Video igre odavno se više ne povezuju s dugotrajnim sjedenjem ispred računala. Zabavne igre koje zahtijevaju tjelesnu aktivnost poput Wii sportskih igara, pomažu u mršavljenju. U društvu je i vježbanje zabavnije, stoga pozovite prijatelje na partiju Wii.

10. Seks

Kad se govori o najzabavnijim načinima skidanja kalorija, ne može se izbjeći spominjanje aktivnosti ispod plahti. Kalorije sagorijevate i ljubljenjem i maženjem, stoga pokrenite se i uživajte u zabavnim aktivnostima s partnerom.

 

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo