Slatkasti ugodan miris cimeta hrani daje egzotičan okus.
Ovaj jednostavan kolač za trenutak će postati torta s najljepšom dekoracijom ukoliko se poigrate sa šećerom u prahu, navodi shape.com.
Cimet je bolji od češnjaka. Mnogo bolji!
Sastojci:
- Maslac za premaz lima
- 300 grama brašna
- 1,5 žličica praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- pola žličice soli
- 1 žličica cimeta
- pola žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 3 jaja
- pola šalice maslinovog ulja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 šalica kuhanih i izgnječenih jabuka
- 1/4 šalice meda
- 1/2 šalice mlijeka
- naribana korica naranče
- 1 šalica šećera
Priprema:
U veliku posudu prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i muškatni oraščić, a u drugu posudu pomiješajte jaja, ulje, vaniliju, umak od jabuke, med, mlijeko, koricu naranče te šećer.
Vlažne sastojke postepeno dodajte suhima i miješajte sve dok smjesa ne postane glatka i bez mrvica.
Gotovu smjesu izlijte u lim koji je premazan maslacem na koji je nanesen papir za pečenje koji je opet premazan maslacem.
Pecite na već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 40 do 45 minuta. Gotov kolač izvadite iz pećnice i ostavite na hlađenju 10 minuta, a potom ga nožem odvojite od kalupa te ostavite na rešetki da se u potpunosti ohladi.
Kolač ukrasite oblicima od šećera u prahu.
Rolice s cimetom – najjednostavniji recept na svijetu!
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock