Uživajte u ovom slasnom desertu koji ne zahtjeva dugotrajnu pripremu niti previše kulinarskih vještina!
Potrebni sastojci za jednu roladu:
Za tijesto:
- 4 bjelanca
- prstohvat soli
- 60 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 4 žumanca
- 100 g pšeničnog brašna
Za nadjev:
- 1 limun
- 500 g zrelih bresaka
- 200 g slatkog vrhnja
- 1 žličica mljevene vanilije
- 50 g meda
Priprema: 40 minuta
Pečenje: 12 – 15 minuta
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Istucite polučvrsti snijeg od bjelanaca, prstohvata soli i jedne žlice vode. Dodajte šećer i vanilin šećer pa tucite da snijeg postane čvrst. Umiješajte žumance u snijeg. Brašno pjenjačom umiješajte u snijeg.
2. Obložite papirom lim za pečenje, premažite ga tijestom i pecite 12 – 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Istresite biskvit na vlažan ubrus ili krpu i pokrijte ga drugim vlažnim ubrusom. * Operite i posušite limun. Naribajte jednu žličicu korice i iscijedite jednu žlicu soka. Prelijte breskve vrućom vodom pa ih ogulite, prepolovite i izvadite koštice, a potom razrežite na kockice i izmiješajte s limunovim sokom.
3. Dobro istucite slatko vrhnje s vanilijom i limunovom koricom. Umiješajte s vrhnjem breskve i jednu žlicu meda. Skinite s biskvita ubrus pa ga premažite s dvije trećine slatkog vrhnja. Potom savijte biskvit i premažite ga preostalim slatkim vrhnjem. Poškropite ga preostalim medom.
Izvor: Reader’s Digest
Foto: shutterstock