Iznenadite ukućane malo drugačijim desertom. Ove brze i jednostavne pečene breskve idealno su ljetno osvježenje.
Potrebni sastojci za 4 osobe
4 zrele breskve (birajte čvršće)
žlica neutralnog ulja
Umak od meda i timijana
3 žlice tekućeg meda
3 grančice timijana
2 žlice limunovog soka
Za posluživanje
mascarpone ili sladoled od vanilije
sjeckani bademi
Priprema
Breskve operite, posušite, prepolovite i izvadite koštice. Premažite ih sa tankim slojem ulja i pecite na dobro zagrijanoj grill tavi sa prerezanom stranom prema dolje. Nakon 4-5 minuta breskve okrenite i pecite još 3-4 minute, odnosno dok ne omekšaju (moraju ostati čvrste i ne smiju se raspadati).
U lončiću pomiješajte med i limun te dodajte timijan. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje oko 3 minute. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 15-20 minuta pokriveno. Potom izvadite timijan i po potrebi procijedite. Umak poslužite hladan ili ga prije posluživanja ponovo zagrijte na laganoj vatri.
Breskve servirajte na tanjure, prelijte umakom od meda i poslužite sa mascarponeom ili sladoledom te pospite sjeckanim bademima.
Monika Topolko
Sweet
Sensation