Iako se u ovom receptu kolaču dodaju višnje, vi možete koristiti voće po izboru.
Potrebni sastojci:
- 25 g maslaca, otopljenog
- 140 g tvrdih (amaretti) keksa, zdrobljenih
- 3 listića želatine
- sok i korica jedne naranče
- 250 g quarka (sir)
- 250 g rikota sira
- 2 žlice ekstrakta vanilije
- 100 g šećera u prahu
Nutricionisti otkrili koje bi to namirnice svi trebali jesti baš svaki dan!
Za preljev:
- 400g višanja iz kompota
- 5 žlica pekmeza od višanja
- 1 žličica kukuruznog škroba
Metoda pripreme:
- Okruglu posudu za pečenje obložite masnim papirom. Maslac pomiješate sa 2/3 keksa, ostalo ostavite sastane. Mrvicama pospite dno posude za pečenje i rukama potisnite.
- Želatinu otopite u vodi.
- Zagrijete sok od naranče te u njega stavite rastopljenu želatinu i miješate dok se ne poveže.
- Pomiješate dobro quark, rikotu, vaniliju i šećer mikserom. Pred kraj dodajte sok i miješate.
- Mješavinu prelijete preko mrvica u posudi i zagladite površinu. Prekrijete folijom i ostavite da se hladi tijekom noći.
Ovo je najbolji čokoladni kolač od mandarina – pripremite ga već danas!
Preljev:
- Višnje stavite u tavu sa naribanom koricom naranče. Polovicu višanja sitno narežite. Stavite sve na tavu i dodajte pekmez, škrob i 2 žlice vode i pomiješate. Kuhajte par minuta dok se sve ne poveže. Ne smije biti pregusto ili tvrdo. Ohladite.
- Prije posluživanja kolač izvadite iz posude te ukrasite umakom od višanja i ostatkom mrvica.
Ako imate 25 minuta, mi imamo sjajan recept: Čokoladni kolač bez ulja i od samo 100 kalorija
Dobar tek!
A.A.
Foto: SHutterstock