Zadovoljite svoju želju za slatkim ovim savršenim keksima od čokolade!
Za sve ljubitelje čokolade donosimo recept za čokoladne keksiće L’amour!
L’ amour
Prhko tijesto:
- brašno 140 g
- prašak za pecivo
- šećer 50 g
- maslac 100 g
- kakao 20 g
- žumanjak 1
Čokoladna krema:
- slatko vrhnje 200 ml
- čokolada 100 g
- šećer 10 g
- rum 1 žlica
Glazura:
- čokolada 100 g
- ulje 30 ml
Dekoracija:
- marcipan
Priprema:
1. Za pripremu prhkoga tijesta: Od svih sastojaka za prhko tijesto zamijesite tijesto. Tanko ga razvaljajte i modlicom režite kružiće. Složite kružiće na papir za pečenje te pecite na 160 °C oko 8 minuta.
2. Za pripremu kreme: Na vatri zagrijte 100 ml slatkog vrhnja i šećer, pa prelijte preko čokolade. Promiješajte dok se ne rastopi. Kad se krema ohladi, lagano umiješajte preostalo tučeno slatko vrhnje i rum.
3. Kremu špricom nanesite na keksiće i stavite ih u hladnjak da se malo stisnu.
4. Za pripremu glazure: Otopite čokoladu i ulje na pari. Prelijte ohlađene keksiće. Ukrasite srcima koja ste napravili od marcipana.
Izvor: iće&piće