Engleske pogačice pripremite za doručak, ručak i večeru - poslužite ih s maslacem i pekmezom

placinke, pogaca

Tradicionalno se u Engleskoj poslužuju uz popodnevni čaj, ali danas su popularne i kao omiljeni doručak.

Zašto su tako popularna poslastica već stotinama godina i vama će biti jasno jednom kad ih isprobate!

Potrebni sastojci:

  • 360 ml mlijeka
  • 400 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1,5 žličica suhog kvasca
  • 250 ml mlake vode
  • 1 žličica soli
  • Ulje
  • Za posluživanje maslac ili pekmez

Kolač s breskvama: Poslužite ga sa sladoledom i oduševite sve na nedjeljnom ručku

Priprema:

  1. Zagrijte mlijeko u tavi, ono mora biti toplo, ne kipuće
  2. Pomiješajte mlijeko, brašno, šećer i kvasac u velikoj posudi
  3. Sad dodajte pola vode koje ste pripremili i pomiješajte
  4. Dodajte polako vodu dok smjesa ne postane ljepljiva i glatka
  5. Omotajte prozirnom folijom i ostavite na toplom mjestu dok smjesa ne naraste, otprilike sat vremena
  6. Sad u smjesu dodajte sol i prašak za pecivo
  7. Zagrijte veliku tavu na srednje jaku vatru i pošpricajte je uljem
  8. Uzmite male okrugle kalupe, stavite u tavu te u njih dodajte smjesu
  9. Pecite tako 5 minuta dok se ne pojave male rupice na površini
  10. Okrenite i pecite još 3 minute
  11. Izvadite i poslužite uz puno maslaca ili pekmeza

Genijalan trik: Ovako ćete ispeći savršeno hrskav i sočan patlidžan

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!