Hrana i recepti

Hrana i recepti

Francuska pita od luka

Neka vam luk uvijek bude pri ruci kao začin i neizbježan dio mnogih jela. A uz to i kao samostalna namirnica za originalne kulinarske kreacije!

Potrebne namirnice za tijesto

k20 dag brašna
15 dag maslaca
sol

Potrebne namirnice za nadjev

4 glavice luka
3 žlice maslaca
1 žlica brašna
3 jaja
1,5 dl slatkog vrhnja
1,5 dl mlijeka
sol
papar
malo naribanog muškatnog oraščića

kPriprema

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i 4 žlice hladne vode. Neka se dobro ohladi u hladnjaku.

U međuvremenu oljuštite i nasjeckajte luk. Ispržite ga na maslacu pazeći da ostane svijetao. Pustite ga neka se ohladi.

Pomiješajte brašno, jaja, vrhnje i mlijeko. Primiješajte luk, posolite, popaprite, dodajte oraščić. Razvaljajte tijesto, obložite plitki okrugli kalup, ulijte nadjev pa pecite 30-40 minuta na srednjoj vatri.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo