Neka vam luk uvijek bude pri ruci kao začin i neizbježan dio mnogih jela. A uz to i kao samostalna namirnica za originalne kulinarske kreacije!
Potrebne namirnice za tijesto
20 dag brašna
15 dag maslaca
sol
Potrebne namirnice za nadjev
4 glavice luka
3 žlice maslaca
1 žlica brašna
3 jaja
1,5 dl slatkog vrhnja
1,5 dl mlijeka
sol
papar
malo naribanog muškatnog oraščića
Priprema
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i 4 žlice hladne vode. Neka se dobro ohladi u hladnjaku.
U međuvremenu oljuštite i nasjeckajte luk. Ispržite ga na maslacu pazeći da ostane svijetao. Pustite ga neka se ohladi.
Pomiješajte brašno, jaja, vrhnje i mlijeko. Primiješajte luk, posolite, popaprite, dodajte oraščić. Razvaljajte tijesto, obložite plitki okrugli kalup, ulijte nadjev pa pecite 30-40 minuta na srednjoj vatri.
K. R.