Također, dobar je i u kombinaciji sa slanim krekerima, tostom ili običnim kruhom – prethodno premazanim s malo maslinovog ulja.

Poslužite ga kao namaz ili kao dip. Baš nedavno sam hummus napravila za jedno opušteno druženje u lijepom društvu. I nestao je u trenu… zajedno sa slanim krekerima iz prethodnog posta 🙂

Sastojci:

  • 400 grama slanutka
  • 150 grama tahini paste
  • 4 režnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Par žličica limunovog soka
  • Sol
  • Papar
  • Svježi peršin
  • Slatka mljevena paprika – za posipanje

Priprema:

1. Slanutak stavite močiti u vodu večer prije.

2. Kuhati slanutak s malo soli i malo maslinovog ulja dok skroz ne omekša.

3. Kad je gotov, staviti slanutak u blender, dodati malo vode u kojoj se kuhao, peršin, češnjak, maslinovo ulje, sol, papar, malo limunovog soka i tahini pastu i mikasti sve skupa dok ne dobijete glatku smjesu, pritom pazeći da ne bude prerijetka. Uvijek je lakše dodati još malo vode ako treba.

4. Ako slanutak miksate u nekoliko tura, onda i začine rasporedite tako.

5. Kad sam prošli put radila hummus, nisam imala sezam doma, a nije mi se dalo do dućana pa sam tahini pastu jednostavno izbacila iz recepta i mogu vam reći da je hummus bio jednako dobar 🙂

6. Ukrasite s malo mljevene paprike, svježeg sezama, a ako volite možete dodati i malo narezanih maslina.

Ana Surać
Steamy, creamy…

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo