Tikvice pripremljene u wok tavi ne mogu biti drugo nego zdrav obrok. Dodamo li malo đumbira, špinata i kokosovog vrhnja, očekuje vas i pravi užitak za nepce!
Wok tikvice u umaku od kokosovog vrhnja
Vrijeme pripreme: 35 minuta (4 osobe)
- 1 jušna žlica kokosovog ulja ili ulja po želji
- 4 cm svježeg đumbira
- 1 svežanj limunske trave
- 300 g pilećih prsa
- 500 ml kokos vrhnja za kuhanje
- 1 jušna žlica ribljeg umaka
- 2 rajčice
- 1 svežan svježeg korijandera
- 1 tikvica
- 1 limeta
- 1 jušna žlica čili umaka
- 350 g rižine tjestenine
- 200 g mladog špinata
- 2 jušne žlice prženih sjemenki sezama
Priprema: Na laganoj vatri u woku zagrijte ulje. Dodajte naribani đumbir, limunsku travu i na duguljaste komade narezana pileća prsa. Nakon 2 minute dodajte kokosovo vrhnje i riblji umak. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Iz rajčica odstranite sjemenke te ih narežite na manje kocke. Nasjeckajte korijander te narežite tikvice na tanke rezance koristeći nož za guljenje povrća.
Dodajte nasjeckane rajčice, sok od limete i čili umak. U međuvremenu, prema uputama skuhajte rižine rezance.
Maknite wok sa vatre te dodajte špinat i tikvice. Poslužite u zdjelicama s rižinom tjesteninom, prženim sezamom i korijanderom. Za još veći užitak poslužite uz sok od limete i po želji dodajte čili umak.
Autor: alpro