Imate samo tunu u konzervi i malo vremena? Dovoljno za pripremu božanstvenog i jednostavnog obroka

tuna sendvic

Ako volite tunu, majonezu, mrkvu i grašak, te miris svježeg peciva, odmah krenite u kuhinju!

Imate samo tunu u konzervi i malo vremena? Dovoljno za pripremu božanstvenog peciva.

Ovaj je recept je jako jednostavan jer će vam olakšati posao ako nemate puno namirnica u kući i preumorni ste da pripremate nešto drugo, ili vam je važno da unesete u organizam proteine.

S obzirom na da se brzo priprema, a ukusna je i kao konzervirana, tuna često predstavlja prvu opciju kada želimo zadovoljiti preporuke za unosom zdravih masti. 

Iako nema veze s receptom u kojem se koriste male količine tune, dobro je znati da iako je tuna zdrava riba, neke vrste sadrže različitu koncentraciju žive u svom mesu. Na primjer, stručnjaci upozoravaju da  plavorepa tuna i tunj patudo sadrže više žive od nekih drugih vrsta. Također, premda je dugoperajna tuna bogata omega-3 masnim kiselinama ne biste je trebali konzumirati više od jednom tjedno, a isto se preporučuje i za žutoperajnu tunu.

Potrebni sastojci

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 konzerva tune u komadima (u tekućini)
  • 150 g graška i na kockice narezane mrkve (zamrznutih) i
  • 115 grama naribanog tvrdog sira
  • ½ žličice granula češnjaka
  • Par žlica majoneze
  • 1 žlica senfa
  • Sol, papar i začini po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, razvucite tijesto i izrežite na trokute, a ako želite može i na oblik koji vam odgovara.
  2. Namastite posudu za pečenje i raspodijelite narezano tijesto.
  3. U maloj posudi sve sastojke pomiješajte te premažite preko tijesta.
  4. Sada preklopite jedan kraj na drugi, smjesa neka ostane vidljiva
  5. Pecite 15-20 minuta.

Ovako izgleda jelovnik za cijeli dan kada ga osmišljava liječnik - i nećete ostati gladni

Dobar tek!

Ana A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!