Ako vam se klasična kajgana popela na vrh glave, predlažemo da isprobate ovu zanimljivu varijantu bogatu omega-3 masnim kiselinama.
Potrebi sastojci
6 jaja
sol, papar
50 g maslaca
2 žlice slatkog vrhnja
4 žlice majoneze
4 ploške crnog raženog ili integralnog kruha
100 g dimljenog lososa, narezanog na ploške
po želji kavijar od lososa ili lumpfish (morski okunj), za ukrašavanje
kriška limuna, peršin
Priprema
1. Jaja vilicom dobro umutite, posolite i popaprite. U tavi na laganoj vatri otopite pola količine maslaca i dodajte jaja. Miješajte kajganu i netom prije nego je pečena dodajte slatko vrhnje.
2. Maknite s vatre, umiješajte majonezu i pustite da se jaja ohlade.
3. Ploške kruha premažite preostalim maslacem. Prekrijte dimljenim lososom i prerežite na pola, kako biste dobili po dva trokutića.
4. Razdijelite kajganu po tanjurima i rasporedite ju po dimljenom lososu. Po želji na svaku porciju stavite po žličicu kavijara, ukrasite peršinom i kriškom limuna.
Nada Duhović
Just good food